VALMISTAMME

MAAILMAN TURVALLISIMMAT AUTOT

 

Subaru valmistaa maailman turvallisimmat autot. Olemme tehneet aktiivista kehitystyötä parhaan mahdollisen turvallisuuden hyväksi aivan toimintamme alusta lähtien, vuodesta 1958. Tehtaallamme tehtiin omia törmäystestejä jo 1960-luvulla. Subaru otti kokoon työntyvän ohjauspylvään käyttöön jo varhain. E-boxer -moottori puolestaan kehitettiin varmistamaan, ettei moottori törmäystilanteessa työnny matkustamoon vaan auton alle. Myös muut valmistajat ovat sittemmin omaksuneet suuren osan näistä tekniikoista.

Subarun turvallisuusperiaatteet perustuvat neljälle pilarille: ensisijainen turvallisuus, aktiivinen turvallisuus, passiivinen turvallisuus ja ennakoiva turvallisuus. Ensisijainen turvallisuus syntyy auton suunnitteluvaiheessa. Aktiiviseen turvallisuuteen kuuluvat ajoneuvon sisäiset järjestelmät, jotka tekevät autosta turvallisen ajaa. Passiivinen turvallisuus sisältää järjestelmät, jotka antavat suojaa onnettomuustilanteessa. Ennakoivalla turvallisuudella tarkoitetaan toimintoja, jotka estävät onnettomuuksia. Subarun tavoitteena on, että yksikään ihminen ei menehdy tai loukkaannu vakavasti Subarussa tai sen aiheuttamassa onnettomuudessa. Tavoite ei koske ainoastaan kuljettajia ja matkustajia vaan myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Ensisijainen turvallisuus

Ensisijainen turvallisuus lisätään autoon valmistusvaiheessa. Auton tulee olla miellyttävä ajaa ja sen on käyttäydyttävä ennustettavasti tien päällä. Lisäksi kuljettajan täytyy pystyä hallitsemaan jokaista tilannetta täydellisesti.

Aktiivinen turvallisuus

Symmetrinen ja jatkuva neliveto edustaa aktiivista turvallisuutta. Koska auto vetää jatkuvasti kaikilla neljällä renkaalla eikä vaihda kaksivetoisuuden ja nelivedon välillä, auto käyttäytyy ennakoidusti ja ohjaaminen on neutraalia.

Passiivinen turvallisuus

Nämä turvallisuusominaisuudet on suunniteltu suojaamaan kuljettajia ja matkustajia onnettomuustilanteissa. Subaru käyttää autoissaan runsaasti erittäin lujaa terästä.

Ennakoiva turvallisuus

Paras tapa välttää vammoja on tietysti varmistaa, ettei onnettomuuksia satu lainkaan.

Haluamme valmistaa maailman turvallisimmat autot, jotta kukaan ei kuole tai loukkaannu vakavasti Subarussa tai Subarun vuoksi.

Tavoitteenamme on suojata paitsi autossa matkustavia myös muita teiden käyttäjiä kuten pyöräilijöitä ja jalankulkijoita.

Lähestymme tavoitettamme. Kolme viimeisintä testattua malliamme ovat saaneet korkeimmat koskaan annetut pisteet turvallisuudesta ja useat testauslaitokset ovat arvioineet ne luokkiensa parhaiksi.

Tämä on EyeSightin ansiota. Kyseessä on järjestelmä, joka on yli neljännesvuosisadan aikana kertyneen asiantuntemuksen tulosta. Sen teho perustuu auton edessä olevaa tietä valvovaan stereokameraan.

Lue lisää