Maailman suurin nelivetojen valmistaja

Nelivetoisuus on ollut osa Subarun olemusta jo vuodesta 1972. Lähes kaikki automme ovat nelivetoja. Valmistamme ja myymme yli miljoona nelivetoautoa joka vuosi. Tämä on 50 % enemmän kuin Audilla ja kaksi kertaa niin paljon kuin Land Roverilla. Tämä tekee meistä maailman suurimman nelivetojen valmistajan.

Subarussa on jatkuva neliveto, kun taas useimmilla kilpailijoilla toinen rengaspari tulee käyttöön vasta, kun on jo liian myöhäistä. Ainutlaatuisen Active Torque Split -voimanjakojärjestelmämme ansiosta eteneminen vaatii periaatteessa vain yhden vetävän renkaan.

Jatkuva veto kaikilla renkailla tekee Subarusta erinomaisen hinausauton. Jatkuvan nelivedon ansiosta Subaru on aktiivista elämää viettävien asiakkaiden suosikki. Heihin lukeutuu niin hevosharrastajia, kalastajia, hiihtäjiä kuin metsästäjiäkin. Heille pääasia ei ole auto itsessään vaan se, kuinka hyvin auto palvelee tarkoitustaan. Meille neliveto edustaa kuitenkin vielä paljon muutakin.

outback markfrigång

Todennäköisesti maailman paras neliveto
- Turvallisuus etusijalla!

AWD-nelivetojärjestelmä – keskeisintä on turvallisuus, ei vetovoima

Jos olosi on varma ajaessasi, olet rentoutuneempi ja täten myös turvallisempi kuljettaja. Turvallisuudentunne syntyy luottamuksesta siihen, että auto etenee ohjauksesi mukaan, vaikka tiet olisivat liukkaat. Koska auto ei vaihda etuvedon ja nelivedon välillä, ajokokemus on vakaa. Näin pystyt myös reagoimaan paremmin huonoihin olosuhteisiin.

neliveto

Moottoriurheilussa, erityisesti rallissa, saavuttamamme menestys on todistus autojemme tasapainoisuudesta ja järjestelmämme toimivuudesta. Kuljettajalle on aina tärkeää, että auto käyttäytyy ennalta-arvattavasti ja varmasti.

Lisääkö AWD-nelivetojärjestelmä polttoaineenkulutusta?

Nelivetoja vastustetaan usein väittämällä, että se kuluttaa enemmän polttoainetta, mikä onkin useimmiten totta. Subarun voimansiirtolinja on kuitenkin erittäin polttoainetaloudellinen. Subarun voimansiirto on jopa polttoainetehokkaampi kuin monien kaksivetoisten kilpailijoiden.

Usein kysyttäjä kysymyksiä nelivedolla ajamisesta

Mikä on parasta nelivedolla ajamisessa?

Kaikilla renkailla vetävä auto tarjoaa monia etuja. Auton ajaminen muuttuu ennustettavaksi. Nelivetoisuus tekee autosta neutraalin ja vähentää ali- ja yliohjauksen riskiä.

Millainen neliveto Subarussa on?

Subarussa on jatkuva neliveto, mikä tarkoittaa, että se ei vaihda etuvedon ja nelivedon välillä.

Miten Subarun nelivetoinen ajojärjestelmä eroaa muiden valmistajien vastaavista?

Subaru vetää jatkuvasti kaikilla neljällä renkaalla, mikä tekee auton käytöksestä ennustettavaa. Symmetrisen voimansiirron ansiosta ohjauspyörä ei kaarteessa kiihdytettäessä myöskään tunnu pyrkivän kääntymään väärään suuntaan kuten kaksivetoisissa autoissa.

Miten voima jakautuu? Onko kaikissa neljässä renkaassa yhtä paljon tehoa?

Voima jakautuu periaatteessa niin, että 60 prosenttia siitä on eturenkaissa. Tienpinnasta ja ajo-olosuhteista riippuen voima voidaan jakaa uudelleen siten, että auto käyttäytyy mahdollisimman hyvin joka tilanteessa. Kutsumme tätä voimanjakojärjestelmää nimellä Active Torque Split.

Mitä eroa on 4x4-nelivedolla ja AWD:llä?

Ero ei ole suuri, mutta jakovaihteistonsa ja alennusvaihteensa vuoksi 4x4-neliveto soveltuu erityisesti maastoajoon.

Miten nelivetoinen ajojärjestelmä käyttäytyy kaarteessa taka- ja etuvetoisiin autoihin verrattuna?

Etuvetoinen auto on yleensä aliohjautuva, eli se jatkaa suoraan eteenpäin. Takavetoisen auton riskinä taas on aina yliohjautuvuus. Toisin sanoen auton takapää saattaa lähteä luisuun. Nelivetoisessa autossa ohjautuvuus saadaan neutraaliksi. Subaru käyttää sekä VDC-ajonvakautus ja -luistonestojärjestelmää sekä vääntömomentin ohjausta, jotka varmistavat, että auto kulkee aina ohjauspyörän osoittamaan suuntaan.

Onko nelivetoisessa autossa suurempi polttoaineenkulutus kuin kasivetoisessa autossa?

Yleisesti ottaen nelivetoautot kuluttavat enemmän polttoainetta kuin kaksivetoiset. Subarun voimansiirtolinja on kuitenkin erittäin polttoainetaloudellinen. Subarun voimansiirto on polttoainetehokkaampi kuin monien kaksivetoisten kilpailijoiden.

Vaikuttaako nelivetoinen ajojärjestelmä bensiini- tai dieselmoottorin valintaan?

Ei. Järjestelmä toimii samalla tavalla polttoaineesta riippumatta.

Miksi Subaru tarjoaa nelivedon aina vakiona, eikä lisävarusteena?

Subarulle nelivedossa on ensisijaisesti kysymys turvallisuudesta. Meistä turvallisuudesta ei pidä tinkiä.

Miten nelivetoisen auton renkaat kuluvat? Kuluvatko kaikki yhtä paljon vai epätasaisesti?

Koska Subarussa on jatkuva nelivetoajo, renkaat kuluvat tasaisesti. Etuvetoisessa autossa, jossa on nykyaikaiset matalaprofiiliset renkaat, eturenkaat voivat kulua loppuun jo 20 000 kilometrin aikana. Subarun renkaiden vaihtoväli voi olla jopa 100 000 kilometriä, mutta tämän jälkeen kaikki neljä rengasta tulee vaihtaa.

Parantaako nelivetoisuus turvallisuuttani?

Ehdottomasti. Ennalta arvattavasti käyttäytyvä auto on aina turvallisempi, mutta tätä ennakoitavuutta on tärkeää myös käyttää oikein ajamalla nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaisesti.

Pitääkö nelivetoisen auton kaikki renkaat vaihtaa samaan aikaan?

Jos ero kuvion syvyydessä edessä ja takana on yli 1,5 mm, kaikki neljä rengasta tulee vaihtaa.