Ympäristö

Subaru tuottaa oman sähkönsä

Subaru tarkisti ympäristöpolitiikkansa vuonna 2018 ja ilmoitti, että tehtaiden maailmanlaajuisia päästöjä pitäisi vähentää 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.
Tätä työtä edistääkseen Subaru on rakentanut Gunman tehtaalleen aurinkoenergiapuiston. Voimala on täysin toimintavalmis vuoden 2020 maaliskuussa, ja sen odotetaan tuottavan 5 000 MW sähköä vuodessa.
Aurinkopuisto on yrityksen viimeisin aloite, jolla se sitoutuu Tochigi Furusato Denki -ohjelman tavoitteisiin. Ohjelman tavoitteena on saada uusiutuvaa sähköä kuluttavat tahot tuottamaan oma sähkönsä siellä, missä sitä tarvitaan.

Tehtaalta ei lähde jätettä

Subarun tehtaat eivät tuota kaatopaikkajätettä, vaan niiden tuottama jäte käsitellään ja käytetään tuotannossa. Muovista valmistetaan ovipaneeleita ja kojelautoja; lasista tehdään uutta lasia, ruokahävikki hyödynnetään lannoitteena ja jäännösjäte muutetaan lämmöksi.

Yhdysvaltain Lafayetten tehdas muutti jätteenkäsittelyään ensimmäisenä jo vuonna 2004.

Jälleenmyyjät kierrättävät

Vuodesta 2012 lähtien kaikki japanilaiset Subaru-jälleenmyyjät ovat olleet mukana verkostossa, joka takaa että kaikki kierrätykseen kelpaava todella myös kierrätetään. Yhteistyökumppanien avulla jokainen jälleenmyyjä varmistaa, ettei mitään kierrätykseen kelpaavaa joudu hukkaan.