Maailman suurin nelivetojen valmistaja

Nelivetoisuus on ollut osa Subarun olemusta jo vuodesta 1972. Lähes kaikki automme ovat nelivetoja. Valmistamme ja myymme yli miljoona nelivetoautoa joka vuosi. Tämä on 50 % enemmän kuin Audilla ja kaksi kertaa niin paljon kuin Land Roverilla. Tämä tekee meistä maailman suurimman nelivetojen valmistajan.

Subarussa on jatkuva neliveto, kun taas useimmilla kilpailijoilla toinen rengaspari tulee käyttöön vasta, kun on jo liian myöhäistä. Ainutlaatuisen Active Torque Split -voimanjakojärjestelmämme ansiosta eteneminen vaatii periaatteessa vain yhden pitävän renkaan.

Jatkuva veto kaikilla renkailla tekee Subarusta erinomaisen hinausauton. Jatkuvan nelivedon ansiosta Subaru on aktiivista elämää viettävien asiakkaiden suosikki. Heihin lukeutuu niin hevosharrastajia, kalastajia, hiihtäjiä kuin metsästäjiäkin. Heille pääasia ei ole auto itsessään vaan se, kuinka hyvin auto palvelee tarkoitustaan. Meille neliveto edustaa kuitenkin vielä paljon muutakin.

Todennäköisesti maailman paras neliveto
- Turvallisuus etusijalla!

AWD-nelivetojärjestelmä – keskeisintä on turvallisuus, ei vetovoima

Jos olosi on varma ajaessasi, olet rentoutuneempi ja täten myös turvallisempi kuljettaja. Turvallisuudentunne syntyy luottamuksesta siihen, että auto etenee ohjauksesi mukaan, vaikka tiet olisivat liukkaat. Koska auto ei vaihda etuvedon ja nelivedon välillä, ajokokemus on vakaa. Näin pystyt myös reagoimaan paremmin huonoihin olosuhteisiin.

Moottoriurheilussa, erityisesti rallissa, saavuttamamme menestys on todistus autojemme tasapainoisuudesta ja järjestelmämme toimivuudesta. Kuljettajalle on aina tärkeää, että auto käyttäytyy ennalta-arvattavasti ja varmasti.

Lisääkö AWD-nelivetojärjestelmä polttoaineenkulutusta?

Nelivetoja vastustetaan usein väittämällä, että se kuluttaa enemmän polttoainetta, mikä onkin useimmiten totta. Subarun voimansiirtolinja on kuitenkin erittäin polttoainetaloudellinen. Subarun voimansiirto on jopa polttoainetehokkaampi kuin monien kaksivetoisten kilpailijoiden.

Usein kysyttäjä kysymyksiä nelivedolla ajamisesta

Mikä on parasta nelivedolla ajamisessa?

Millainen neliveto Subarussa on?

Miten Subarun nelivetoinen ajojärjestelmä eroaa muiden valmistajien vastaavista?

Miten voima jakautuu? Onko kaikissa neljässä renkaassa yhtä paljon tehoa?

Mitä eroa on 4x4-nelivedolla ja AWD:llä?

Miten nelivetoinen ajojärjestelmä käyttäytyy kaarteessa taka- ja etuvetoisiin autoihin verrattuna?

Onko nelivetoisessa autossa suurempi polttoaineenkulutus kuin kasivetoisessa autossa?

Vaikuttaako nelivetoinen ajojärjestelmä bensiini- tai dieselmoottorin valintaan?

Miten nelivetoisen auton renkaat kuluvat? Kuluvatko kaikki yhtä paljon vai epätasaisesti?

Miten nelivetoisen auton renkaat kuluvat? Kuluvatko kaikki yhtä paljon vai epätasaisesti?

Parantaako nelivetoisuus turvallisuuttani?

Pitääkö nelivetoisen auton kaikki renkaat vaihtaa samaan aikaan?