Haluamme valmistaa maailman turvallisimmat autot, jotta kukaan ei kuole tai loukkaannu vakavasti Subarussa tai Subarun vuoksi.

Tavoitteenamme on suojata paitsi autossa matkustavia, myös muita teiden käyttäjiä, kuten pyöräilijöitä ja jalankulkijoita.

Lähestymme tavoitettamme, sillä kolme viimeisintä testattua malliamme ovat saaneet korkeimmat koskaan annetut pisteet turvallisuudesta ja useat testauslaitokset ovat arvioineet ne luokkiensa parhaiksi.

Tämä on EyeSightin ansiota. Kyseessä on järjestelmä, joka on yli neljännesvuosisadan aikana kertyneen asiantuntemuksen tulosta ja jonka teho perustuu auton edessä olevaa tietä valvovaan stereokameraan.

Vuosien saatossa Subaru on kokeillut niin lasereita, tutkia kuin näiden yhdistelmiäkin. Arvioinnin aikana on käynyt selväksi, että vaikka nämä tekniikat toimivat hyvin, on stereokamera sekä nopein että luotettavin tekniikka liikenteessä ilmenevien riskien havaitsemiseen ja niihin reagoimiseen.

EyeSight on ylimääräinen silmäpari, joka auttaa kuljettajaa seuraamaan auton edessä olevaa tietä ja huomaamaan milloin muut kulkuneuvot, polkupyörät ja jalankulkijat voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Jos järjestelmä havaitsee törmäysuhan, EyeSight hidastaa nopeutta automaattisesti. Sen ansiosta vahingot pienenevät tai sopivissa olosuhteissa törmäykseltä jopa vältytään. Automaattisen jarrutuksen lisäksi Subaru on kehittänyt joukon muitakin ominaisuuksia, jotka höydyntävät stereokameraa.

Näihin kuuluvat muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, joka säätelee auton nopeutta ja helpottaa ajoa moottoriteillä sekä ajelehtimisvaroitukset ja kaistanpitoavustin, jotka tekevät ajamisesta turvallista. Subaru EyeSight parantaa auton suorituskykyä ajon kaikissa vaiheissa: ajettaessa, käännyttäessä ja pysähdyttäessä.

EYESIGHT

– YLIMÄÄRÄINEN SILMÄPARI

Kaksi kameraa muodostavat silmäparin, joka analysoi auton ympäristöä kolmiulotteisesti. Sen lisäksi, että järjestelmä havaitsee muut ajoneuvot, se huomaa myös eläimet, esteet, jalankulkijat sekä pyöräilijät ja määrittää tarkasti niiden etäisyyden, muodon ja nopeuden.

Järjestelmä voi auttaa kuljettajaa monissa eri ajotilanteissa: se voi vähentää törmäyksestä aiheutuvaa vahinkoa ja jopa estää törmäyksen, pitää kuljettajan virkeämpänä pitkillä matkoilla sekä keskeyttää tahattoman kiihdytyksen väärää poljinta painettaessa.

Subaru valitsi stereokameran, sillä se voidaan sijoittaa suotuisaan kohtaan sään- ja tuulensuojaan, minkä lisäksi sen reaktioaika on erittäin lyhyt muihin ajoa helpottaviin apuvälineisiin verrattuna.

EyeSightissa on 35 asteen katselukulma, ja se näkee 130 metriä auton eteen. Stereokameran etuna on, että se ei reagoi yhtä herkästi huonoon näkyvyyteen kuin muut kuljettajan apujärjestelmät, ja se myös käsittelee näkemänsä huomattavasti nopeammin.

Haluatko tietää lisää EyeSightin toiminnasta?