location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

EYESIGHT

 

 Takaisin XV

SUBARUN JOHTAVAA KULJETTAJAN AVUSTIN -TEKNIIKKAA

Kokonaisvaltainen turvallisuutta edistävä tekniikka on tärkeää Subarulle. Oleellinen osa tätä on peräänajojen estäminen, ja pyrimmekin varmistamaan, että onnettomuudet voidaan välttää. Tästä syystä olemme kehittäneet huippuluokkaisen EyeSightkamerajärjestelmän*1.

EyeSight-järjestelmän kamerat tarkkailevat tietä toisen silmäparin tavoin. Järjestelmän kaksi erinomaisella kuvantunnistuksella varustettua stereokameraa kuvaavat kolmiulotteista värikuvaa lähes yhtä tarkasti kuin ihmissilmä. Kahden kameran kuvien avulla muotoja, nopeuksia ja etäisyyksiä havainnoiva järjestelmä tunnistaa autojen lisäksi moottoripyörät, polkupyörät ja jalankulkijat*2.

Kun järjestelmä havaitsee mahdollisen vaaran, se varoittaa kuljettajaa ja myös jarruttaa tarvittaessa onnettomuuden välttämiseksi. Ajoturvallisuutta tehostava EyeSightjärjestelmä avustaa kuljettajaa ympäristön tarkkailemisessa ja parantaa turvallisuuden tunnetta ajettaessa.

 

 • AJOTILANTEESEEN MUKAUTUVA VAKIONOPEUDENSÄÄDINToisin kuin perinteinen vakionopeudensäädin, EyeSight-järjestelmä ei ainoastaan ylläpidä kuljettajan asettamaa nopeutta. Kun järjestelmä havaitsee, että edessä on auto, ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin säätää nopeutta, etäisyyttä ja nopeuseroa tarkkailemalla, että välimatka edessä olevaan autoon pysyy asetettuna. Järjestelmä säätää moottoria, vaihteistoa ja jarruja, jotta nopeus pysyy liikennevirtaan sopivana välillä 0 km/h–180 km/h. Moottoriteille, valtateille ja vastaavan tyyppisille teille suunniteltu ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin havaitsee edellä olevan auton ja sen jarruvalot ja auttaa säilyttämään nopeuden liikennevirran mukaisena helpottaen pitkän matkan ajoa.

  AJOTILANTEESEEN MUKAUTUVA VAKIONOPEUDENSÄÄDINToisin kuin perinteinen vakionopeudensäädin, EyeSight-järjestelmä ei ainoastaan ylläpidä kuljettajan asettamaa nopeutta. Kun järjestelmä havaitsee, että edessä on auto, ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin säätää nopeutta, etäisyyttä ja nopeuseroa tarkkailemalla, että välimatka edessä olevaan autoon pysyy asetettuna. Järjestelmä säätää moottoria, vaihteistoa ja jarruja, jotta nopeus pysyy liikennevirtaan sopivana välillä 0 km/h–180 km/h. Moottoriteille, valtateille ja vastaavan tyyppisille teille suunniteltu ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin havaitsee edellä olevan auton ja sen jarruvalot ja auttaa säilyttämään nopeuden liikennevirran mukaisena helpottaen pitkän matkan ajoa.

 • KAISTANPITOAVUSTINAjaessasi moottoritiellä, maantiellä tai muilla kaistamerkinnät omaavilla teillä kaistanpitoavustin tarkkailee kaistamerkintöjä stereokameralla ja havaitsee, mikäli auto alkaa liikkua ulos merkityltä kaistalta. Se estää kaistalta ajautumista avustamalla ohjauspyörän käyttöä, nopeutesi ollessa 65 km/h tai enemmän.

  KAISTANPITOAVUSTINAjaessasi moottoritiellä, maantiellä tai muilla kaistamerkinnät omaavilla teillä kaistanpitoavustin tarkkailee kaistamerkintöjä stereokameralla ja havaitsee, mikäli auto alkaa liikkua ulos merkityltä kaistalta. Se estää kaistalta ajautumista avustamalla ohjauspyörän käyttöä, nopeutesi ollessa 65 km/h tai enemmän.

 • KAISTAVAHTI/VIREYSTILAVAHTI      Kaistavahti aktivoituu vain nopeuden ollessa 50 km/h tai enemmän. Jos auto ajautuu kaistan reunaan, suuntavilkku ei ole päällä ja auto on vaarassa joutua pois kaistalta ajonopeuden ollessa noin 50 km/h tai enemmän, kaistavahti varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla merkkivalolla.

  KAISTAVAHTI/VIREYSTILAVAHTI Kaistavahti aktivoituu vain nopeuden ollessa 50 km/h tai enemmän. Jos auto ajautuu kaistan reunaan, suuntavilkku ei ole päällä ja auto on vaarassa joutua pois kaistalta ajonopeuden ollessa noin 50 km/h tai enemmän, kaistavahti varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla merkkivalolla.

 • ESTEETTÖMÄN LÄHDÖN VALVONTA      Kun EyeSight-järjestelmä havaitsee edessä olevan esteen kuljettajan lähtiessä liikkeelle eteenpäin peruuttamisen sijaan, esteettömän lähdön valvonta varoittaa esteestä lyhyillä äänimerkeillä, vilkkuvalla merkkivalolla ja vähentää moottorin tehoa peräänajon välttämiseksi.

  ESTEETTÖMÄN LÄHDÖN VALVONTA Kun EyeSight-järjestelmä havaitsee edessä olevan esteen kuljettajan lähtiessä liikkeelle eteenpäin peruuttamisen sijaan, esteettömän lähdön valvonta varoittaa esteestä lyhyillä äänimerkeillä, vilkkuvalla merkkivalolla ja vähentää moottorin tehoa peräänajon välttämiseksi.

 • ESTEETTÖMÄN LÄHDÖN VALVONTAKun EyeSight-järjestelmä havaitsee edessä olevan esteenkuljettajan lähtiessä liikkeelle eteenpäin peruuttamisensijaan, esteettömän lähdön valvonta varoittaa esteestälyhyillä äänimerkeillä, vilkkuvalla merkkivalollaja vähentää moottorin tehoa peräänajon välttämiseksi.

  ESTEETTÖMÄN LÄHDÖN VALVONTAKun EyeSight-järjestelmä havaitsee edessä olevan esteenkuljettajan lähtiessä liikkeelle eteenpäin peruuttamisensijaan, esteettömän lähdön valvonta varoittaa esteestälyhyillä äänimerkeillä, vilkkuvalla merkkivalollaja vähentää moottorin tehoa peräänajon välttämiseksi.

*1 EyeSight-järjestelmä on ajoa tukeva järjestelmä, joka ei välttämättä toimi optimaalisesti kaikissa ajo-olosuhteissa. Kuljettaja on aina vastuussa ajamisen turvallisuudesta ja liikennesääntöjen noudattamisesta. Järjestelmän tehokkuus riippuu useista tekijöistä, kuten auton huollosta, sääolosuhteista ja tien kunnosta. Katso tarkemmat tiedot EyeSight-järjestelmän toiminnasta ja toimintaa koskevista rajoituksista omistajan oppaasta.


*2 Koska EyeSight-järjestelmä pystyy havaitsemaan ainoastaan sellaiset kohteet, joiden korkeus maanpinnasta on enemmän kuin yksi metri, järjestelmä EyeSight-järjestelmän tarkkailema alue (ei mittakaavassa) ei pysty havaitsemaan alle metrin pituisia lapsia. Tietyt olosuhteet voivat rajoittaa järjestelmän toimintaa.