location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Uusi Subaru XV on selvittänyt Japanin NCAP -törmäystestin kaikkien aikojen korkeimmalla pistemäärällä.

Tänään julkaistavassa Japanin NCAP -testin tuloksissa uudet Subaru XV- ja Impreza -mallit saavuttivat JNCAP:n törmäystestihistorian korkeimmat pisteet (199,7) koskaan. Molemmat automallit on rakennettu Subarun uudelle Global -perusrakenteelle, joka on Subarun historian suurin yksittäinen auton kokonaissuorituskykyä parantava uudistus. Molemmat automallit palkittiin myös erikoispalkinnoilla laajamittaisesta ja innovatiivisesta kolariturvallisuuden eteen tehdystä kehitystyöstä.

Kuten JNCAP:n törmäystesti osoitti, uuden Global -perusrakenteen turvallisuus on huippuluokkaa: se vaimentaa törmäysenergiaa 40 prosenttia edellistä perusrakennetta tehokkaammin.

Subaru XV on ensimmäinen Global -perusrakenteen omaava Eurooppaan saapuva Subaru-uutuusmalli. Uusi perusrakenne parantaa törmäysenergian ohella XV:n dynaamista ajovakautta ja -mukavuutta, ja se vaimentaa tehokkaammin korin ääniä ja värinöitä sekä lisää korin ja jousituksen jäykkyyttä 70-100 prosenttia nykyisiin malleihin nähden.

Subaru XV:n vakiovarustus käsittää kattavan joukon kuljettajaa avustavia turvajärjestelmiä, kuten törmäyksiä ehkäisevän EyeSight-järjestelmän, joka pystyy estämään peräänajon nopeudesta 50 km/h ja tekemään hätäjarrutustoiminnon jopa 70 km/h nopeudessa.

XV:n vakiovarustukseen kuuluu myös ympäristöä valvova SRVD-tutkajärjestelmä (Subaru Rear Vehicle Detection), joka varoittaa sivupeileihin asennettujen varoitusvalojen avulla takaa ja kuolleista kulmista lähestyvistä ajoneuvoista.

Samoja sensoreita käyttää hyväksi myös RCTA-järjestelmä (Rear Cross Traffic Alert), joka varoittaa tarvittaessa kuljettajaa peruuttamasta takaa sivulta lähestyvän ajoneuvon eteen. Järjestelmä valvoo auton molempia sivuja.

XV:n huippuvakiovaruste on myös kameravalvontaan perustuva adaptiivinen eli mukautuva kaukovalojärjestelmä, joka tunnistaa vastaantulevat ja edellä ajavat ajoneuvot ja vaihtaa automaattisesti ilman kuljettajan toimenpiteitä kaukovaloilta lähivaloille ja päinvastoin. Ajovalojärjestelmän valot myös ohjautuvat aina siihen suuntaan, mihin kuljettaja ohjauspyörää kääntää.

Subarun XV:n Vehicle Dynamics Control (VDC) -ajonvakautusjärjestelmä taas varmistaa, että auto käyttäytyy kuljettajan käskyjen mukaisesti. Jos auto lähestyy ajovakauden rajoja, ajonvakautusjärjestelmä säätää nelivedon voimanjakoa, moottorin tehoa sekä jokaisen pyörän jarrutusta ja auttaa näin kuljettajaa pitämään auton halutussa suunnassa.

Uusi Subaru XV saapuu loppuvuoden aikana Suomeen. Sen hinta on vielä vahvistamatta.

Subaru XV