location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Uudistunut Subaru Forester sai EyeSightin - myös hinnat laskivat

 

Subarun palkittuun stereokameratekniikkaan perustuva törmäyksiä ehkäisevä EyeSight-järjestelmä kuuluu vuosimallin 2018 bensiinikäyttöisen Subaru Forester XE-mallin vakiovarustukseen ja järjestelmä on vaihtoehtona myös XS-varustetasolla. Uuden mallivuoden kunniaksi jatkuvalla nelivedolla varustettu Forester tavoittaa myös yhä suuremman asiakaskunnan, sillä Foresterin lähtöhinta putosi 2 725 eurolla.

 

Suomen myydyin Subaru-malli Subaru Forester uudistui. Symmetrisellä AWD-nelivedolla varustettu Forester tarjoaa yhä henkilöauton ajomukavuuden, korkean laatutason ja turvallisuuden ohella tilaa ja suorituskykyä maasto- ja maantieajoon.

Mallivuoden 2018 merkittävin uudistus on Subarun törmäyksiä ehkäisevän EyeSight-järjestelmän liittäminen myös Forester-malliin. EyeSight kuuluu vuosimallin 2018 bensiinikäyttöisen Subaru Forester XE-mallin vakiovarustukseen ja järjestelmä on vaihtoehtona myös XS-varustetasolla. Törmäyksiä ehkäisevä EyeSight käyttää hyväkseen CMOS-teräväpiirtostereokameraa ja 3D-kuvaprosessoria, joiden avulla järjestelmä ennakoi liikennetilanteita, ehkäisee törmäyksiä sekä peräänajoja.

Yhdessä vakionopeudensäätimen kanssa EyeSight huolehtii myös siitä, että välimatka edellä ajavaan pysyy turvallisena ja se osaa erottaa toisistaan jalankulkijat, pyöräilijät ja autot. Kilpailijoista poiketen Subarun EyeSight pystyy estämään peräänajon 50 km/h nopeudesta ja tekemään hätäjarrutustoiminnon 70 km/h nopeudesta.

Japanilaisen ITARDA-instituutin (Traffic Accident Research and Data Analysis) keräämien onnettomuustilastojen perusteella Subarun EyeSight-järjestelmä on estänyt kaksi kolmesta autoa uhanneesta liikenneonnettomuudesta.

Tutut moottorivaihtoehdot

Foresterin saa myös jatkossa kolmella eritehoisella 16-venttiilisellä boxermoottorilla. 2,0-litraista moottoreista yhden käyttövoima on diesel ja kahden muun bensiini. Malliston turbodieselin huipputeho on 108 kW (148 hv)/3 600 r/min. Moottorin 350 Nm:n maksimivääntö on käytössä laajalla käyntinopeusalueella 1 600–2 400 r/min.

Bensiinivaihtoehdoista malliston huipulla on polttoaineen suoraruiskutuksella varustettu DIT-turbomoottori, jonka huipputeho on 177 kW (240 hv)/5 600 r/min ja maksimivääntö 350 Nm/ 2 400–3 600 r/min. Kolmantena vaihtoehtona olevan bensiinikäyttöisen boxermoottorin huipputeho on 110 kW (150 hv)/6 200 r/min.

Moottorivaihtoehdot on saatavana 6-portaisella käsivalintaisella tai portaattomasti vaihtavalla Lineartronic-automaattivaihteistolla varustettuina. Viime mainittu on XT-mallin ainoa saatavilla oleva vaihteisto. Lineartronic-vaihteisto reagoi pieniinkin kaasupolkimen liikkeisiin ja sen avulla saavutetaan käsivaihteistoon verrattuna jopa yhdeksän prosentin polttoaineensäästö. Moottorikolmikon yhdistetty keskikulutus on välillä 5,7–8,5 l/100 km.

Runsas vakiovarustelu

Subaru Foresterin tunnustettu suorituskyky perustuu yli 40 vuoden kokemuksella kehitettyyn jatkuvatoimiseen symmetriseen AWD-nelivetoon ja matalalle rakennettuun painopisteeseen, jotka takaavat vakaat ajo-ominaisuudet sekä maksimaalisen pidon kaikissa ajo-olosuhteissa.

Vakaan ajokäytöksen ja väljien sisätilojen taustalla on 2 640 millimetriä pitkä akseliväli. Maastossa Foresterin etenemiskyvyn takaa korkea 220 millin maavara.

Ohjaamossa viihtyvyyttä on rakennettu ergonomisella suunnittelulla, laadukkailla materiaaleilla sekä urheilullisen ilmeen omaavalla kojelaudalla, mittaristolla ja ohjauspyörällä.

Foresteriin on helppo astua, sillä ovet avautuvat reilusti ja istuimet on sijoitettu niin, että matkustamosta on liikenneympäristöön paras mahdollinen näkyvyys. Monipuolisen tavaratilan tilavuus on 505–1 564 litraa.

Subaru Foresterin vakiovarustetaso on korkea. Perusmallista lähtien Forester tarjoaa vakiona muun muassa ohjauspyörän liikkeiden mukaan kääntyvät kaksois-led-ajovalot, lämmitettävä ohjauspyörän, takaistuimen reunapaikkojen istuinlämmityksen, haineväantennin, vakionopeudensäätimen, kauko-ohjatun keskuslukituksen, kaksialueisen automaatti-ilmastoinnin, tuulilasin alareunan ja sivupeilien sähkölämmityksen, kosketusnäytön ja cd/radiosoittimen kuudella kaiuttimella, bluetooth-handfree -järjestelmän sekä usb-/aux-liitännät.

Lisäksi XT-huippumalliin on lisätty vakiovarusteeksi järjestelmä, joka on kehitetty havaitsemaan kuolleissa kulmissa liikkuvat ajoneuvot. Autossa on myös vakiona oikeapuoleista etuviistoa kuvaava kamera.

Maastoajon taitaja

Portaattoman Lineartronic-automaattivaihteiston yhteydessä Foresterissa on vakiona myös X-Mode-järjestelmä, joka helpottaa ajamista hankalissa maasto-olosuhteissa. X-Mode on kytketty kontrolloimaan muun muassa jyrkissä mäissä kaasu- ja jarrupolkimien sekä vaihteiston käyttöä. X-Mode-järjestelmä, johon kuuluu myös alamäkihidastin, auttaa tarvittaessa kuljettajaa.

Forester on myös tunnetusti vahva ja suorituskykyinen vetoauto, jonka ajonvakautta ohjaa Subarun VDC-ajonhallintajärjestelmä (Vehicle Dynamics Control System). Elektroninen järjestelmä auttaa auton ajamista liukkaalla kelillä, ja se huomioi vetotilanteessa myös perävaunun liikkeet. Foresterin jarrullisen perävaunun vetomassa on 2000 kg.

Viiden tähden turvallisuutta

Subaru Forester on menestynyt viiden tähden arvoisesti Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa suoritetuissa törmäystesteissä. Forester on vastaanottanut muun muassa maksimipisteet korin kyvystä suojata matkustajia sivutörmäyksessä. Subaru kehittää jatkuvasti ainutlaatuista ohjaamoa suojaavaa turvakehikkoaan, joka suojaa ja myötäilee iskua, lieventäen samalla törmäysvoimia.

Foresterin etupuskuri on saanut korkeimmat pisteet jalankulkijan jalkojen suojaamisesta. Muista turvavarusteista kiitosta on kerännyt muun muassa matkustajan puoleinen turvatyyny, joka kytkeytyy päälle vain silloin kun istuimella on matkustaja. Tämä Subarun kehittämä järjestelmä on palkittu jo aiemmin XV-mallin yhteydessä.

Subaru Foresterin hinnat laskivat. Bensiinimoottorimalliston hinnat alkavat nyt 32 218,90 eurosta, laskua edelliseen malliin verrattuna 2 725 euroa. Turbodieselmoottorilla varustettujen Foresterien hinnat alkavat 36 329,00 eurosta, laskua edelliseen verrattuna 2 643 euroa.