location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Uudistunut Subaru BRZ on urheiluauto, joka energisen ja urheilullisen ulkomuodon lisäksi esittelee Subarun näkemyksen ajamisen ilosta ja hallinnan täydellisyydestä. Takavetoinen Subaru BRZ on auto, joka on pakko kokea. ° Uusi matala ja terävä ilme korostaa urheilullisuutta ° Mittaristo, kojelauta, ovipaneelit ja ohjauspyörä uutta suunnittelua ° Ensimmäinen kokonaan led-valotekniikalla varustettu Subaru ° VDC -ajonhallintajärjestelmässä nopeaan ajoon kehitetty Track-asetus ° Kilpailukykyinen hinta: 42 837,98 euroa, 45 468,20 euroa (aut.)

Toisen sukupolven Subaru BRZ on klassinen 2-ovinen 2+2 -paikkainen coupé-urheiluauto, jonka uudistunut energinen ulkomuoto säväyttää ensi silmäyksellä.

BRZ:n voimanlähteenä on Subarun kehittämä nelisylinterinen neliventtiilitekniikalla varustettu kaksilitrainen boxermoottori, jonka huipputeho on 147 kW (200 hv) ja vääntö 205 Nm. Kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla varustetun moottorin polttoaineen suoraruiskutuksesta vastaa Toyotan kaksivaiheinen D-4S –järjestelmä, joka lisää tehoa ja vähentää polttoaineen kulutusta.

Uudistuneen BRZ:n boxermoottoria on kehitetty muun muassa uusien venttiilien, nokka-akselien, imu- ja pakosarjojen avulla. Myös moottorin lohkon jäykkyyttä on lisätty vahvistamalla lohkon takaseinää.

Uudistusten ansiosta moottorin reagointi, ajettavuus ja polttoainetalous ovat yhä kehittyneet. Myös merkittävin osa moottorin maksimiväännöstä on käytettävissä jo 2000-3000 r/min. käyntialueella.

Moottorin suorituskykyä lisäävä tekijä on Torsen-takatasauspyörästön 4.100 -perävälitys ja vaihteistovälitykset, joiden avulla moottorin teho- ja vääntöalueista saa täyden hyödyn irti.

6-vaihteinen manuaali tai automaatti

BRZ:n boxermoottori on kooltaan matala ja se on sijoitettu lähelle ohjaamoa. Moottori on 6,5 senttiä Subarun 2.0-litran perusmoottoria matalampi, jonka ansiosta auton painopiste on pystytty rakentamaan mahdollisimman alas. BRZ:n painojakauma on suhteessa 55:45 (automaatilla 56:44) ja auton painopiste on vain 46 sentin korkeudella maasta.

Moottorin jatkona on joko lyhyet vaihtovälit omaava 6-vaihteinen käsi- tai -6-vaihteinen CVT-automaattivaihteisto, joka vaihtaa automaattisesti kierrosluvun laskiessa tai voimakkaan jarrutuksen yhteydessä vaihteen alempaan. Ohjauspyörän vaihteenvalitsimien avulla vaihteen vaihdon voi tehdä myös manuaalisesti. Subaru BRZ:n vakiovarusteisiin kuuluu myös mäkilähtöavustin.

Uusi energinen ilme edessä ja takana

Subaru BRZ:n päämitat pysyivät entisellään; pituus 4,240 metriä, leveys 1,775 metriä, korkeus 1,285 metriä ja akseliväli 2,570 metriä. Manuaalivaihteisena auton oma paino on 1 316 kg ja automaattivaihteistolla varustettuna 1 339 kg.

BRZ:n keveys on rakennettu ilman kompromisseja. Suurlujuusteräksisen korin yksinkertaisen rakenteen ansiosta runko on vahva ja samalla kevyt. Kori on vahvistettu korkealaatuisesta teräksestä valmistetulla turvakehikolla, joka ulottuu katon ja sivupalkkien kautta vahvistettuun lattiaan. Turvakehikko suojaa matkustamoa ja pienentää koriin kohdistuvaa törmäyksen voimaa. BRZ:n painoa vähentää osaltaan myös alumiininen konepelti.

Vahvan korirakenteen lisäksi BRZ:n turvavarustusta täydentävät vakiovarusteisiin kuuluvat etuturvatyynyt, sivuturvaverhot edessä ja takana sekä kuljettajan polviturvatyyny, joiden toimintaa on tehostettu uutta sukupolvea edustavien sensorien avulla.

BRZ:n ulkonäkö on uudistunut edestä ja takaa. Uudistunutta keulaa hallitsevat C-kirjaimen muotoiset kaksois-led-ajovalot, joiden valokiila on leveä ja pitkä. BRZ on ensimmäinen Subaru, jonka koko valotekniikka on toteutettu led-tekniikalla.

BRZ:n puskurit edessä ja takana ovat uudelleen muotoillut, kuten myös takavalot ja takaspoileri. Kokonaisuuden kruunaa uutta suunnittelua edustavat 10-puolaiset 17-tuuman erikoisvanteet.

Eväät ajoelämykseen kunnossa

Subaru BRZ:aa on kiva katsella, mutta parhaimmillaan auto oli tien päällä, jossa sen tekniset ominaisuudet heräävät todenteolla eloon.

BRZ:n uudistetussa ohjaamossa varusteet ja tunnelma urheilulliseen ajoelämykseen ovat kunnossa. Kuljettajan istuimella istuttaessa hallintalaitteet sekä uudistuneille paneeleille asennetut säätökytkimet ovat selkeät ja helposti käytettävissä.

Voimakkaasti muotoillut etuistuimet antavat hyvän sivuttaistuen ja edelliseen malliin verrattuna halkaisijaltaan pienempi ja myös muotoilultaan uudistunut ohjauspyörä antaa tukevan ajo-otteen. Ohjauspyörässä on painikkeet Bluetooth-ominaisuuksille, ajotietokoneelle ja audiolaitteelle.

BRZ:n kolmiosainen mittaristo on myös uutta suunnittelua. Sen design on raikas ja selkeä. Nopeus- ja kierroslukumittarien oikealla puolelle on rakennettu uusi 4,2-tuuman kokoinen nelivärinen LCD-monitoiminäyttö, jonka toimintoja voi ohjata ohjauspyörästä käsin. Ajotietokoneen lisäksi mittaristossa on G-voimanäyttö, moottorin teho- ja vääntökäyrien seuranta ja ajanottojärjestelmä.

BRZ:n tavaratila on 243 litraa ja se on laajennettavissa kääntämällä takaistuimen selkänojat eteen. Auton takaistuin on suunniteltu tilapäiskäyttöön.

Uudet iskunvaimentajat ja jarrut

Erillisjousitus tekee Subaru BRZ:sta ketterän ja urheilullisen. Etujousituksen McPherson-joustintuet parantavat auton hallittavuutta kaarteissa ja mutkissa. Takajousituksen kaksoiskolmiotuet varmistavat parhaan mahdollisen otteen tien pintaan.

Ensimmäinen tunne BRZ:sta on ajamisen helppous, vakaus sekä keveys. BRZ pureutuu kaarteisiin ja käyttäytyy tasapainoisesti sekä yllätyksettömästi. Etujousituksen MacPherson-joustintuet parantavat hallittavuutta. Kyseinen jousitusratkaisu vie samalla vähemmän tilaa, joten moottori pystyttiin sijoittamaan paremman painopisteen aikaansaamiseksi normaalia alemmaksi.

Vakaan pidon tien pintaan varmistaa takajousituksen kaksoiskolmiotuet sekä 17-tuuman kokoiset ja 215/45 -renkaat.

Tehokkaan jarrutuksen taustalla ovat kookkaat jarrusatulat ja jäähdytetyt levyt etu- ja taka-akseleilla. Erikoisiskunvaimentimet nostavat BRZ:n ajotarkkuuden ja hallinnan uudelle tasolle.

Elektroniikka valvoo ja auttaa

Subarun elektroninen Vehicle Dynamics Control (VDC) ajonhallintajärjestelmä varmistaa auton varman hallinnan haasteellisimmissakin tilanteissa. Järjestelmässä on ajonvakautus ja luistonesto.

VDC on tehokas ja nopeatoiminen, vakauttaen auton ajokäytöstä jarrujärjestelmän avulla. Normal -tilassa koko järjestelmä on käytössä. Uudessa Track -tilassa kuljettaja voi ulosmitata BRZ:n ajo-ominaisuuksia täysimittaisesti, jolloin järjestelmä madaltaa puuttumiskynnystä ajoon. Track -asetus tehostaa BRZ:n suorituskykyä esimerkiksi rata-olosuhteissa. Järjestelmän voi tarvittaessa myös kytkeä kokonaan pois päältä.

Käsivalintaisella vaihteistolla varustettu BRZ kiihtyy 0-100 km/h 7,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 226 km/h. Manuaalivaihteisena BRZ:n yhdistetty keskikulutus on edelliseen verrattuna litran pienempi 6,3-6,4 l/100 km ja CO2-päästöt 180 g/km.

Subaru BRZ tulee Euroopassa myyntiin ainoastaan parhaalla mahdollisella High-varustetasolla varustettuna. Auton vakiovarustukseen kuuluu muun muassa kaksois-led-ajovalot, nahka-alcantara-istuimet, avaimeton sisäänmeno ja käynnistyspainike, navigaattori, automaattinen ilmastointilaite kuljettajan ja matkustajan erillisellä lämpötilansäädöllä, CD-soitin kuudella kaiuttimella ja mäkilähtöavustin.

Subaru BRZ

TEKNIIKKAA - Subaru BRZ:

BRZ: Boxer engine Rear wheel drive Zenith

Moottori: eteen vaakatasoon sijoitettu bensiinikäyttöinen nelisylinterinen boxermoottori; iskutilavuus 1998 cm3 (86 x 86 mm), puristussuhde 12,5; teho 147 kW (200 hv)/7000 r/min, vääntömomentti 205 Nm/6400-6600 r/min, kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia, neljä venttiiliä sylinteriä kohden; kaksivaiheinen D-4S polttoaineen suoraruiskutus

Voimansiirto: takaveto; kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto tai portaaton Lineartronic-automaattivaihteisto; tasauspyörästön luistonrajoitus; VDC-ajonvakautus; perävälitys 4.100

Alusta: edessä MacPherson –joustintukiratkaisu, takana päällekkäiset kolmiotukivarret; lukkiutumattomat jarrut, edessä ja takana jäähdytetyt levyjarrut; sähkötehosteinen hammastanko-ohjaus

Mitat ja massat: pituus 4,240 m, leveys 1,775 m, korkeus 1,285 m, akseliväli 2,570 m, raideleveys edessä 1,520 m ja takana 1,540 m; omamassa 1241 kg (man.), 1270 kg (aut.); polttoainesäiliö 50 l; renkaat edessä ja takana 215/45 R17; tavaratila 243 l

Suoritusarvot: huippunopeus 226 km/h (aut. 210 km/h); kiihtyvyys 0-100 km/h 7,6 s (aut. 8,2 s); EU-kulutus (kaup./maantie/yhd.) 10,3-10,4/6,3-6,4/7,8, ( aut. 9,5-9,6/5,5-5,7/7,0-7,1); CO2-päästöt 180 g/km (aut. 161-164 g/km)

Hinta: 42 837,98 euroa, 45 468,20 euroa (aut.)