location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Kevään 2017 Subaru-uutuus on korkeimman XT-tason Subaru Forester Sport-erikoismalli, jonka ilme on viimeistelty Sport-etupuskurin, 18-tuuman erikoisvanteiden ja kaksoispakoputken avulla. Forester XT Sport -mallia on saatavana vain rajoitetun ajan erikoishintaan 47 858,62 euroa.

Suomen suosituimman Subaru-mallin Subaru Foresterin mallivuoden 2017 uutuus on XT -tason huippuvarusteltu ja urheilullinen Sport-erikoismalli, jonka vakiovarusteita ovat jatkuvan nelivedon ohella muun muassa Lineartronic- automaattivaihteisto, ohjauspyörän liikkeiden mukaan kääntyvät kaksois-led-ajovalot, lämmitettävä ohjauspyörä ja takaistuimen reunapaikkojen istuinlämmitys sekä kuljettajan sähkösääteiseen etuistuimen muistitoiminto ja navigaattoriin karttapäivitykset kolmeksi vuodeksi. Forester XT Sportin ulkoinen ilme on viimeistelty Sport-etupuskurin, 18-tuuman erikoisvanteiden ja kaksoispakoputken avulla.

Forester XT Sportin voimanlähteenä on polttoaineen suoraruiskutuksella varustettu tehokas DIT-turbomoottori, jonka huipputeho on 177 kW (240 hv)/5 600 r/min ja maksimivääntö 350 Nm/2 400–3 600 r/min. Moottori vastaa kaasuun nopeasti, se vääntää alakierroksilta alkaen vahvasti, ja on myös polttoainetaloudellinen. Turbomoottori kiihdyttää Foresterin 0-100 km/h 7,5 sekunnissa.

Uudistuneessa Foresterissa on parannettu ajomukavuutta ja kolariturvallisuutta kasvattamalla korin vääntöjäykkyyttä ja -lujuutta sekä hienosäätämällä etu- ja taka-akseleilla iskunvaimentimien toimintaa, jousia ja jousitusgeometriaa. Myös äänieristystä on tehostettu, ja moottorin tärinää ja värinöitä vähennetty muun muassa nestetäytteisten moottorinkannakkeiden avulla.

Ohjaamon viihtyvyyttä on kehitetty muun muassa ergonomisella suunnittelulla, laadukkailla materiaaleilla ja uudella urheilullisen ilmeen omaavalla kojelaudalla, mittaristolla ja ohjauspyörällä. Sähkösäätöinen kuljettajan istuin on varustettu muistitoiminnolla. Auton vakiovarustukseen kuuluu myös soitin, bluetooth-handsfree järjestelmä, usb- ja aux-liitännät, 7 tuuman info/kosketusnäyttö ja 6 kaiutinta.

Portaattoman Lineartronic-automaattivaihteiston yhteydessä Foresterissa on vakiona X-Mode-järjestelmä, joka helpottaa ajamista ja liikkeellelähtöjä hankalissa maasto-olosuhteissa. Lineartronic-vaihteisto reagoi pieniinkin kaasupolkimen liikkeisiin ja sen avulla saavutetaan käsivaihteistoon verrattuna jopa yhdeksän prosentin polttoaineensäästö.

X-Mode kontrolloi muun muassa jyrkissä mäissä kaasu- ja jarrupolkimien sekä vaihteiston käyttöä. Järjestelmään kuuluu myös alamäkihidastin, joka auttaa tarvittaessa kuljettajaa.

Forester XT Sport on tunnetusti myös vahva ja suorituskykyinen vetoauto, jonka ajovakautta ohjaa elektroninen VDC-ajonhallintajärjestelmä (Vehicle Dynamics Control System), joka auttaa auton ajamista liukkaalla kelillä, ja se huomioi vetotilanteessa myös perävaunun liikkeet. Forester XT Sportin jarrullisen perävaunun suurin sallittu vetomassa on 2 000 kg.

Subarun SI-DRIVE-järjestelmän avulla kuljettaja voi valita XT:ssä joko polttoainetaloutta tai urheilullista ajoa korostavan ajo-ohjelman. Valittavana on kolme ajo-ohjelmaa: Intelligent, Sport ja Sport Sharp. Kulloiseenkin ajotilanteeseen sopiva ajo-ohjelma valitaan nopeasti ja kätevästi ohjauspyörään sijoitetusta käyttökytkimestä.

Subaru Forester XT Sport -mallia on saatavana vain rajoitun ajan erikoishintaan. Forester XT Sportin autoverollinen kokonaishinta ilman toimituskuluja on 47 858,62 euroa.

Subaru XT Sport