location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru Nordic Ab ja Lahden MM-hiihtoihin valmistautuvat huippuhiihtäjät Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava kaksikko nähdään jatkossa tien päällä liikkuessaan talven haasteisiin vastaavien nelivetoisten Subaru Outbackien kera.

Talviaika = Subaruaika. Parisprintin olympiavoittajakaksikko Venäjän Sotshista, Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen, ajaa arvokisakauteen nelivetoisella ja törmäyksiä ehkäisevällä EyeSight -järjestelmällä varustetulla Subaru Outbackilla.

Subaru Nordicin myyntijohtaja Jari Hiltunen kertoo, että yhteistyöhön lähdettiin, koska suomalaisia Subaru-autoilijoita yhdistää toiminnallisuus ja liikkumisen vapaus, joita myös sopimushiihtäjämme edustavat.

- Olemme hakeutuneet sinne, missä kohtaamme aktiivisia ihmisiä, joiden tarpeisiin Subaru on oikea autovalinta. Maastohiihto on perinteinen suomalaisten suosima ja harrastama laji. Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan sekä nauttimaan terveellisemmistä elämäntavoista. Subaru Nordic Ab toivottaa Samille ja Iivolle turvallisia ajokilometrejä sekä menestystä meneillä olevaan arvokilpailukauteen, Hiltunen toteaa.

Mitalit mielessä Lahteen

Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen kauden päätavoite on totta kai asetettu helmi-maaliskuun vaihteessa hiihdettäviin Lahden MM-kisoihin, joihin valmistautuminen on kaksikolta sujunut suunnitelmien mukaisesti. Jauhojärvi kertoo, että hänen osaltaan myös uuden valmentajan mukaantulo on tuonut harjoitteluun lisää virtaa.

- Vaikka harjoitteluuni ei ole tullut isoja muutoksia niin niiden pienienkin asioiden yhteisvaikutuksen summa on ollut lopputulokseen todella suuri, hän sanoo.

Lahden kotikisat ovat oleellisesti olleet molempien mieshiihtäjiemme mielessä jo jonkin aikaa ja tavoitteet ovat myös sen mukaiset: kumpikin haluaa hiihtää mitaleille.

- On mahtavaa olla Samin kanssa puolustamassa Sotshin parisprinttikultaa arvokisoissa ja vieläpä kotiyleisön edessä - matkalla, joka Lahdessa hiihdetään vapaan sijasta perinteisellä tyylillä. Mitaleista lähdemme jokaiselle matkalle taistelemaan, Iivo Niskanen lupaa.

Kokenut Sami Jauhojärvi myötäilee Niskasta ja lisää, että parisprintin lisäksi hänen henkilökohtainen päämatkansa Lahdessa tulee olemaan perinteisen hiihtotavan 15 km.

- Myös 4 x 10 km viesti kiehtoo jo etukäteen. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja Suomelle on tullut viesteistä usein arvokisamenestystä. Ei muuta kun sankoin joukoin Lahteen kannustamaan, Jauhojärvi sanoo.

Sami_Iivo