location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru esitteli New Yorkin autonäyttelyssä uuden Subaru Imprezan, joka on ensimmäinen uuden globaalin perusrakenteen päälle rakennettu Subaru-malli. Subaru Imprezan tuotanto käynnistyy loppuvuodesta 2016.

Impreza

New Yorkissa esitelty viidennen sukupolven Subaru Impreza on ensimmäinen Subarun toukokuussa 2014 julkaiseman Prominence 2020 -strategian mukainen automalli. Uusi perusrakenne yhdessä boxermoottoriperheen, symmetrisen AWD-nelivedon ja törmäyksiä estävän EyeSight-järjestelmän kanssa muodostavat Subaru Imprezan ydinteknologiat.

Subaru Imprezan uusi Global -perusrakenne on Subarun historian suurin yksittäinen auton kokonaissuorituskykyä parantava uudistus. Perusrakenne parantaa Imprezan dynaamista ajovakautta ja -mukavuutta, vaimentaa korin ääniä ja värinöitä sekä lisää korin ja jousituksen jäykkyyttä 70-100 prosenttia nykyisiin malleihin nähden.

Yhdessä uuden jousitusgeometrian, iskunvaimennuksen ja viisi milliä matalamman painopisteen ansiosta pito tiehen paranee oleellisesti ja auto tottelee ohjausliikkeitä kuljettajan haluamalla tavalla.

Uuden perusrakenteen vääntöjäykkyys on 70 prosenttia nykymalleja suurempi ja sen turvallisuus on huippuluokkaa: perusrakenne vaimentaa törmäysenergiaa 40 prosenttia paremmin kuin nykyinen malli.

Impreza

Suomeen vuoden 2017 jälkipuoliskolla

Uuden perusrakenteen myötä viidennen sukupolven Imprezan mitat ovat kasvaneet. Uudelleen muotoiltu kori on edeltäjäänsä 45 mm pidempi, 37 mm leveämpi ja 10 mm matalampi. Sisätilat ovat täysin uudistetut ja väljemmän matkustusmukavuuden takaa 25 mm pidempi akseliväli.

Symmetrisellä AWD-nelivedolla varustettua Imprezaa vauhdittaa uudelleen kehitetty kaksilitrainen boxermoottori, jonka polttoainejärjestelmässä monipistesuihkutus on vaihdettu taloudellisempaan suorasuihkutukseen. Moottorin huipputeho on 152 hevosvoimaa (US-Specs) ja sen jatkeena voimansiirrossa on portaaton Lineartronic-vaihteisto.

Uuden Subaru Imprezan tuotanto käynnistyy Subarun Indianan tuotantolaitoksella Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2016. Eurooppaa tuotavien Impreza-mallien varusteet ja varustetasot selviävät myöhemmin. Suomeen uutuutta odotellaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla.

Impreza