location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Viidelle Subarulle JNCAP -kolaritestistä täydet viisi tähteä

Subarun sitoutuminen turvallisuuteen on todistettu ja palkittu jo vuosien ajan törmäysteisteissä ympäri maailmaa. Viimeisimpänä todisteena JNCAP:n (Japan New Car Assessment Program) törmäystesti, josta jokainen viidestä testatusta Subarusta selviytyi viiden tähden arvoisesti.

Subarun koriturvallisuutta ja turvavälineitä on koeteltu lukuisia kertoja puolueettomissa törmäystesteissä Japanissa, Euroopassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa. Subaru on selvinnyt jokaisesta testistä voittajana.

JNCAP:n (Japan New Car Assessment Program) kolaritestit tarjoavat kuluttajille puolueetonta ja vertailukelpoista tietoa autojen turvallisuudesta. JNCAP vastaa eurooppalaista Euro NCAP -testiohjelmaa, joka on saanut runsaasti julkisuutta ja on omalta osaltaan johtanut autonvalmistajien väliseen kilpailuun turvallisuudesta.

JNCAP viimeisimpään testiin kutsuttiin uusimmat Subaru Outback-, Legacy-, Forester-, WRX- ja Levorg –automallit, joista jokaiselle JNCAP myönsi korkeimman mahdollisen viiden tähden turvaluokituksen.

JNCAP-testejä on suoritettu vuodesta 1995 lähtien. JNCAP aloitti viime vuonna myös törmäyksiä estävien järjestelmien testaamisen niiden yleistyessä henkilöautoissa. Testin maksimipistemäärä on 40. Jokainen automalli, joka saavuttaa 12 pistettä tai enemmän, saa parhaan ASV+-arvosanan (Advanced Safety Vehicle-Plus).

Ensi syksynä Suomeen saapuva Subaru Levorg oli uudessa testissä täydellinen: EyeSight -järjestelmällä varustetulle Levorgille myönnettiin täydet 40 pistettä. Vastaavassa testissä uudistuneen Subaru Foresterin pistemäärä oli 39,9 ja Subaru XV Hybridin myös erinomainen 39,3 pistettä. Kolmikko saavutti testistä ylivoimaisella tavalla parhaan mahdollisen ASV+-arvosanan. 

Subaru Impreza