location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru STI Performance -konseptiauto käänsi katseet New Yorkissa

Subaru esitteli pääsiäisenä New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä urheilullisen STI Performance -konseptiauton. Rata-automainen STI Performance esittelee Subarun moottoriurheilusta, erikoisautoista ja –osista vastaavan Subaru Technica Internationalin (STI) –erikoisyksikön huipputeknologiaa. 

Subarun esittelemä STI Performance –konseptiauto ei ole GT300-luokan rata-auto vaikka sen voimanlähteenä on sama noin 300 hevosvoimainen nelisylinterinen 2.0-litran turboahdettu boxermoottori.

STI Performance –konseptiauton ulkonäkö ja suorituskyky on rakennettu STI:n katukäyttöön suunnitelluista viritys- ja tuning-osista. Konseptiauton ajettavuus on säädetty huippuunsa STI:n valmistaman erikoisjousituksen ja –jarrukomponenttien avulla. STI:n kädenjälki näkyy myös auton ohjaamossa ja ulkonäössä, jonka kruunaa näyttävät yksityiskohdat, kuten isot spoilerit ja tyylikkäät erikoisvanteet.

Subaru asetti viime vuoden toukokuussa tavoitteen, jonka mukaan vuoteen 2020 mennessä Subaru ei ainoastaan tavoittele kestävän kehityksen tuomaa lisäkasvua vaan yhtiö myös aktiivisesti vahvistaa Subaru-brändin maailmanlaajuista tunnettuutta ja liiketoimintarakennetta.

New Yorkin autonäyttelyssä esitelty STI Permormance symboloi Subarun sitoutumista perinteisiin urheiluautoihin ja moottoriurheiluun. Subaru lisää muun muassa jo tänä vuonna insinööriosaamistaan Yhdysvalloissa ajettavaan Global Rallycross Championship –sarjaan. STI -brändin ja -tuotteiden tietoisuutta ja myyntiä lisätään ja muun muassa yhdysvaltalaismarkkinoille Subaru lupaa lanseerata uusia urheilullisia STI-viritteisiä automalleja lisää.