location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Törmäyksiä estävällä EyeSight-järjestelmällä varustettu uusi Subaru Outback ja dieselautomaatti-yhdistelmällä varustettu Subaru Forester ovat täyttäneet tilauskirjoja ennätystahtiin. Subaru aikoo tänä vuonna kolminkertaistaa Outbackin myynnin Suomessa ja myös Foresterin myynti on uuden dieselautomaatti-yhdistelmän myötä hyvässä kasvussa.

Nelivetoautojen suosio kasvaa Suomessa tasaisesti. Tänä vuonna noin joka viides Suomessa myytävä auto on nelivetoinen. Uusien jatkuvalla nelivedolla varustettujen Subaru Outbackin ja Subaru Foresterin vauhdittamina Subaru aikoo nostaa tänä vuonna kokonaismyyntinsä 1 500 kappaleeseen.

Suomen Subarun myyntijohtajan Satu Salomaan mukaan merkin tavoite on samalla nostaa markkinaosuus viime vuoden 0,9 prosentista 1,3 prosenttiin.

- Tällä hetkellä markkinaosuutemme on 1,1 prosenttia. Tilauskirjoissamme on kuitenkin jo nyt 800 uuden auton toimitukset, joten uskomme, että tänä vuonna saavutamme kaikkien aikojen myyntilukemat Suomessa.

Subarun myynnin veturina toimii nelivedon lisäksi uusi Outback, jonka vakiovarusteena on ympäri maailmaa puolueettomissa testeissä palkittu törmäyksiä estävä EyeSight-järjestelmä.

- Turvallisuus on yksi niistä perustekijöistä, jolle Subaru rakentaa autonsa. Subaru on pitkään korostanut aktiivisten turvallisuustekijöiden – tekniikoiden ja asioiden, jotka vähentävät onnettomuusriskiä liikenteessä – merkitystä. Esimerkiksi symmetrinen nelivetojärjestelmä, hyvä näkyväisyys kuljettajan paikalta ja hyvä ajoergonomia auttavat kuljettajaa arjessa turvallisempaan liikkumiseen.

- Uusi Outback on kaikkien aikojen turvallisin Subaru. Outbackin vakiovaruste, törmäyksiä estävä EyeSight-järjestelmä, edustaa parhaiten Subarun ennaltaehkäisevää turvallisuutta, Salomaa muistuttaa.

Subarun myynti jatkaa kasvuaan myös autonvalmistajan päävientialueella Pohjois-Amerikassa. Viiden ensimmäisen kuukauden aikana Subaru kasvatti myyntiään Yhdysvalloissa viime vuoden ennätysmyynnistä 16,0 prosentilla. Myös Kanadassa Subaru saavutti kaikkien aikojen myyntituloksen toukokuussa. Viiden ensimmäisen kuukauden aikana myynti osoittaa 13,9 prosentin kasvua.

Eyesight