location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru esittelee Tokion autonäyttelyssä maailman ensi-illassa uusimman version SUV-luokkaan suunnitellusta nelivetoisesta Subaru VIZIV Future Concept –pistokehybridistä, johon liitetty EyeSight-teknologia sisältää nyt myös autoa itsenäisesti ohjaavan automaattitoiminnon.

Subaru VIZIV (Vision for Innovation) Future Concept on Subarun näkemys tulevaisuuden SUV-kokoluokan nelivetoautosta. Tokiossa lokakuun 28. päivä esiteltävä VIZIV Future Concept raottaa esirippua Subarun tulevaisuuden teknologiaan, kuten kehitteillä olevaan viimeisimmän sukupolven EyeSight –stereokamerajärjestelmään, johon VIZIV:ssä on liitetty autoa itsenäisesti ohjaava automaattitoiminto.

Subaru VIZIV Future –tutkielman voimanlähteenä on Subarun Levorgin yhteydessä esitelty 1,6-litran bensiinikäyttöinen boxerturbomoottori, jonka jatkeena voimalinjassa ovat portaaton Lineartronic-vaihteisto ja nelivetoinen AWD-voimalinja.

Kyseessä on plug-in hybridiauto, jonka kolmea Lithium-Ion -akkua voidaan ladata verkkovirralla pistorasiasta. Yksi akusto on sijoitettu etuakselille, kaksi muuta taka-akselille. Auton ajovakautta on optimoitu niin että auton taka-akselistossa sijaitsevat sähkömoottorit pyörittävät kukin erikseen omaa vetoakselia siten, että kaarteessa sisäpuolinen pyörä pyörii aina hitaammin.

Käynnistyksen ja liikkeellelähdön yhteydessä VIZIV Future Concept ottaa energiansa sähkömoottoreista. Kaupunkinopeuksissa voimansiirto valitsee ajotilanteiden perusteella käytettävän sähkömoottorin tai sähkömoottorit, mikä parantaa auton polttoainetaloutta.

Subaru VIZIV Future Concept on suunniteltu aktiivista elämäntapaa suosiville ihmisille. Auton symmetrinen ja moderni matkustamo suorastaan kutsuu ajomatkalle.

Kehitteillä oleva viimeisimmän sukupolven EyeSight-sterokamerajärjestelmä ja autoon asennetut tutkat seuraavat herkeämättä auton ympärillä tapahtuvia liikennetilanteita, -merkkejä ja –rajoituksia. Järjestelmät on yhdistetty GPS-paikanninjärjestelmään, joka kertoo autolle sen sijainnin, tien profiilin, käytettävissä olevat ajokaistat, liikennesään ja –tiheyden, ja kaiken muun tarvittavan tiedon edessä olevasta reitistä.

Uusien teknologioiden avulla VIZIV Future Conceptin automaattiohjaus osaa välttää yhteentörmäykset ja peräänajot. Se huomioi jalankulkijat ja liikennemerkit sekä –valot. Automaattiohjaus toimii kaikissa maantienopeuksissa. Järjestelmään kuuluu lisäksi automaattinen pysäköintitoiminto.

Uuden Subaru VIZIV Future Conceptin tarkemmat tiedot paljastetaan Subarun lehdistötilaisuudessa, joka on nähtävissä lokakuun 28. päivä osoitteessa http://ustream.tv/channel/SUBARU-USTREAM suorana lähetyksenä alkaen klo 7.45 Suomen aikaa. Lehdistötilaisuuden vetää FHI:n (Fuji Heavy Industries Ltd.) johtaja Yasuyuki Yoshinaga. Tokio Motor Shown tapahtumat päivitetään myös Subarun viralliselle sivustolle osoitteeseen http://www.subaru-global.com/2015tokyo.html.

Tokio_viziv