location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru esitteli Geneven autonäyttelyssä ensi kertaa Euroopassa ensi syksynä Suomeen saapuvan urheilullisen Subaru Levorg -farmariautomallin, jonka myynti Japanissa ylitti nopeasti valmistajan ennakko-odotukset.

Uusi Subaru Levorg saapuu Suomeen ensi syksynä. Levorg on urheilullinen, jatkuvalla AWD-nelivedolla varustettu Sport Tourer –farmariauto, jonka nimi tulee sanoista ”Legacy”, ”Revolution” ja ”Touring”.

Subaru Levorg esiteltiin Japanissa viime heinäkuussa ja sen suosio ylitti kaikki ennakko-odotukset. Ensimmäisen seitsemän kuukauden jälkeen autoa on myyty jo yli 30 000 kappaletta.

 

Levorg perustuu keulan muotojen ja akselivälinsä puolesta Subaru WRX STI –urheiluautomalliin. Levorgin akseliväli on WRX STI:n kanssa yhteneväinen 2,65 metriä. Levorg Sport Tourer on 4,69 metriä pitkä, 1,78 metriä leveä ja 1,48 metriä korkea.

Euroopassa myytävää Subaru Levorgia vauhdittaa ensimmäistä kertaa täysin uusi 1,6-litran polttoaineen suoraruiskutuksella varustettu turboboxermoottori, jonka huipputeho on 168 hevosvoimaa ja maksimivääntö 184 Nm. Moottorin jatkeena on portaaton Lineartronic-automaattivaihteisto.

Levorgin varustukseen kuuluu muun muassa WRX STI:stä tuttu Subarun SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi säätää moottorin ajo-ominaisuuksia tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Subaru on kiinnittänyt erityistä huomiota Levorgin turvallisuuteen ja ajettavuuteen yhtiön ”Enjoyment and Peace of Mind” –teeman mukaisesti.

 

Outback ja Forester maaliskuussa Suomeen 

 

Muista uusista autoista Subaru esitteli Genevessä maaliskuun lopulla Suomeen saapuvat viidennen sukupolven Subaru Outbackin ja uudistuneen Subaru Foresterin, jonka saa ensimmäistä kertaa myös dieselautomaattina.

Uudelle Subaru Outbackille on jo myönnetty Euro NCAP –törmäystestissä korkein mahdollinen viiden tähden turvallisuusluokitus. Auton vakiovarustukseen kuuluu muun muassa maailmalla palkittu törmäyksiä estävällä EyeSight –kamerajärjestelmä ja Subaru Foresterista tuttu X-Mode-järjestelmä, joka helpottaa Outbackin ajamista hankalissa maastoajo-olosuhteissa.

Uudistuneessa Subaru Foresterissa on parannettu muun muassa ohjaamon viihtyvyyttä uudella urheilullisen ilmeen omaavalla mittaristolla, ohjauspyörällä käyttökytkimineen, uusilla laadukkailla materiaaleilla sekä ergonomisella suunnittelulla. Keskikonsolin 7-tuuman kokoinen audiolaitteisto on kokonaan uusi ja se on vakiona jokaisessa automallissa.

Uudistettu portaaton Lineartronic-vaihteisto nostaa boxerturbodieselmoottorin ja symmetrisen AWD-nelivetojärjestelmän kokonaan uudelle tehokkuustasolle. Portaaton CVT-vaihteisto pitää moottorin toiminnan koko ajan ihanteellisella tehoalueella ja autossa on maastoajoon kehitetty X-Mode -järjestelmä, joka helpottaa ajamista haastavissa ajo-olosuhteissa.