location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru Levorg, Forester ja XV Hybrid –mallit saavuttivat parhaan mahdollisen ASV+ -arvosanan JNCAP:n törmäyksiä estävien järjestelmien testissä Japanissa. Kolmikko oli varustettu ensi vuonna Euroopassa myytäviin Subaru-malleihin valittavissa olevalla innovatiivisella EyeSight –kamerajärjestelmällä.

JNCAP (Japan New Car Assessment Program) kolaritestit tarjoavat kuluttajille puolueetonta ja vertailukelpoista tietoa autojen turvallisuudesta. JNCAP vastaa eurooppalaista Euro NCAP -testiohjelmaa, joka on saanut runsaasti julkisuutta ja se on omalta osaltaan johtanut autonvalmistajien väliseen kilpailuun turvallisuudesta. JNCAP-testejä on suoritettu vuodesta 1995.

 

JNCAP aloitti törmäyksiä estävien järjestelmien testaamisen niiden yleistyessä tänä vuonna. Testin maksimipistemäärä on 40. Jokainen automalli, joka saavuttaa 12 pistettä tai enemmän, saa parhaan ASV+ (Advanced Safety Vehicle-Plus)  -arvosanan.

 

Ensi syksynä Suomeen saapuva Subaru Levorg oli testissä erinomainen. Uutuusmallille myönnettiin maksimipistemäärä 40 pistettä. Subaru Foresterin pistemäärä oli 39,9 ja Subaru XV Hybridin myös erinomainen 39,3 pistettä. Kolmikko saavutti testistä ylivoimaisella tavalla parhaan mahdollisen ASV+–arvosanan.

 

Subaru on ainoa autovalmistaja maailmassa, jonka jokaiselle automallille yhdysvaltalainen IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) tieturvallisuusinstituutti on myöntänyt kolariturvallisuudesta TSP ”Top Safety Pick – huipputurvallinen valinta” –tunnustuksen.

 

JNCAP -testin tuloksiin voi tutustua osoitteesta:http://www.nasva.go.jp/mamoru/en/index.html