location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Henkilöautojen elektroniikkaviat yleistyvät - Subaru luotettavuustutkimuksen ykkönen

Subaru on henkilöautojen elektroniikka- ja sähköjärjestelmien luotattavuutta mittaavan brittiläisen Warranty Direct Reliability Indexin selkeä voittaja. Japanilaisautomerkit valtasivat tutkimuksessa kuusi ensimmäistä sijaa.

 

Uusien henkilöautojen yleisimmät viat kohdistuvat sähkö- ja elektroniikkajärjestelmiin, sillä jo joka neljännen autokorjaamoon päätyneen henkilöauton vika paikannetaan auton sähkö- tai elektroniikkajärjestelmään. Viiden viimeisen vuoden aikana asiakkaiden huomautukset sähkö- ja elektroniikkavioista ovat lisääntyneet 66 prosentilla.

 

Brittiläinen Warranty Direct Reliability Index listasi autovalmistajien luotettavimmat ja toimivimmat elektroniikkajärjestelmät. Listan ykkönen on Subaru ennen Mitsubishia, Daihatsua, Suzukia ja Mazdaa. Listan kolme heikoiten menestynyttä automerkkiä ovat Porsche, Bentley ja Renault.

 

Subarun Suomen maahantuojan Subaru Nordic Ab:n huoltopäällikkö Janne Hulikkala muistuttaa, että elektroniikka liittyy autoissa jo lähes kaikkiin toimintoihin, joten sen luotettavuus on äärimmäisen tärkeässä asemassa.  

 

- Haastavaksi elektroniikan toimivuuden tekee muuttuvat toimintaolosuhteet, joissa järjestelmien pitää toimia - 40 asteen pakkasessa, 100 prosentin kosteudessa tai yli 700 asteen lämpötilassa ja vielä tärisevässä ympäristössä.

 

- Subarun omistajat ja me maahantuojalla tiedämme, että Subarun elektroniikka toimii hyvin ja on hyvä saada tämä tieto myös puolueettomasta vertailusta. Vastuulliset laatuajattelu- ja toimintamallit ovat olennainen osa tämän päivän autokauppaa. Subaru Nordic Ab valvoo muun muassa tarkkaan tiettyjen toimintaperiaatteiden toteutumista kaikkien jälleenmyyjiensä osalta. Näin asiakkaan kannalta varmistetaan ennen kaikkea luotettava ja moitteeton taso niin huoltotyön laadussa kuin asiakaspalvelussakin.

 

Tutkimuksen taustat ja tulokset sekä automerkkikohtainen lista on nähtävissä osoitteessa: www.reliabilityindex.com/manufacturer/Electrical