location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

09-01-2014 Subaru uusiin myynti-ja tuotantoennätyksiin

Subarun Gunman autotehtaalta Japanissa valmistui viime vuonna ennätykselliset 800 000 autoa, joka on kahdeksan prosenttia edellistä vuotta enemmän. Subaru rikkoi myyntiennätyksiä etenkin päämarkkina-alueillaan Pohjois-Amerikassa sekä Australiassa. Myös Suomessa myynninkasvu oli plusmerkkinen.

 

 

Subarun suurimmalla markkina-alueella Yhdysvalloissa myytiin viime vuonna yhteensä 424 863 Subarua, joka on 26,2 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Subaru on rikkonut myyntiennätystään Yhdysvalloissa tasaisesti vuodesta 2009. Kanadassa Subaru-myynti kasvoi 18,6 prosenttia kun Australiassa Subaru ylsi toisena perättäisenä vuonna uuteen myyntiennätykseen.

 

Myös Pohjoismaissa sekä Baltiassa toimivan Subaru Nordic Ab:n vuosi 2013 oli kaikkien aikojen paras. Yhtiön toimialueella Subaruja myytiin kaikkiaan 7 976 kappaletta, jossa kasvua edellisvuoteen on 12,1 prosenttia. Subaru ylsi uuteen myyntiennätykseen muun muassa Ruotsissa.

 

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin kaikkiaan 103 450 uutta henkilöautoa, mikä on seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Laskevilla markkinoilla Subaru ylsi plusmerkkiseen kasvuun: 1 040 auton kokonaismyynnillä kasvua edellisvuoteen on 1,5 prosenttia.

 

- Subaruun päädytään käyttötarkoituksen vuoksi ja automme valitaan järkiperustein. Käyttäjätutkimuksen mukaan yli 90 prosenttia kokeekin, että Subaru sopii juuri minulle, ja yli 80 prosenttia sanoo hankkivansa vain nelivetoisia autoja.

 

- Subaru Forester kipusi viime syksynä sekä elo- että syyskuussa Suomen myydyimmäksi nelivetoiseksi automalliksi. Viimeksi mallivalikoimamme kasvoi uudella Imprezalla. Subarulla on hyvät kasvuedellytykset, sillä Subaru-mallisto vastaa hyvinkin monen autonkäyttäjän tarpeisiin, Subaru Nordic Ab:n myyntijohtaja Satu Salomaa muistuttaa.