location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru BRZ on kaikkiaan jo seitsemäs Subaru-malli tänä vuonna, jolle amerikkalainen tieturvallisuusinstituutti IIHS on myöntänyt törmäystestistä arvostetun Top Safety Pick – Huipputurvallinen valinta –arvosanan.

Subarun asema turvallisuuden saralla sai taas vahvistusta, kun amerikkalainen tieturvallisuusinstituutti, IIHS, julkaisi törmäystestiensä viimeisimpiä tutkimustuloksia. Uusimmasta raportista selviää, että Subaru BRZ saavutti jokaisesta neljästä testistä huipputuloksen. Subaru BRZ on jo seitsemäs Subaru-malli, jolle IIHS on tänä vuonna myöntänyt vastaavan tunnustuksen.

 

IIHS:n uudessa viistoja etutörmäyksiä tutkivassa törmäystestissä 25 prosenttia auton keulasta osuu kuljettajan puolella muuriin nopeudella 64 km/h. Kuljettajan istuimelle on vyötetty Hybrid III -luokan kolarinukke. Testin tarkoituksena on toistaa tilanne, jossa auton etukulma törmää toiseen ajoneuvoon tai muuhun kohteeseen, kuten puuhun tai pylvääseen. Lisäksi instituutti suorittaa etu- ja sivuttaistörmäystestit sekä peräänajo- ja ympäriajotestit.

 

Subarun sitoutuminen turvallisuuteen on todistettu ja palkittu jo vuosien ajan erilaisissa tutkimuksissa Japanissa, Euroopassa, Australiassa sekä Pohjois-Amerikassa.