location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Vuosi 2014 on Ajamisen ilon vuosi

Subaru Nordic Ab on nimennyt vuoden 2014 Ajamisen ilon -vuodeksi. Teemaa tukevat huhti-toukokuussa lanseerattava uusi Subaru WRX STI sekä uuden houkuttelevan, peräti 15 000 euroa alhaisemman hinnan saanut urheilullinen Subaru BRZ sportcoupé.

 

Geneven autonäyttelyssä esitelty uusi Subaru WRX STI täyttää kaikki urheilullisen ajon vaatimukset. WRX STI:n ajonautinnon taustalla on muun muassa SI-Drive -järjestelmä, mikä antaa kuljettajalle mahdollisuuden valita kulloiseenkin ajotilanteeseen parhaiten sopivan moottoriohjelman. Vaihtoehtoja on kolme; Intelligent, Sport ja Sport Sharp.

Subarun DCCD (Drivers Control Center Differential) -järjestelmä varmistaa erinomaisen käsiteltävyyden ja vakauden kaikissa ajotilanteissa. DCCD yhdistää mekaanisen keskitasauspyörästön ja elektromagneettisesti kontrolloidun monilevylukon (LSD) keskitasauspyörästöön, joka jakaa voimaa auton etu- ja taka-akselien välillä. Kuljettajalla on valittavana kolme esivalittua ohjelmaa sekä manuaaliohjelma omien ajotarpeiden mukaan.

Jatkuvatoimisella nelivedolla varustetun Subaru WRX STI:n suorituskyvystä vastaa turboahdettu 2,5-litran nelisylinterinen boxermoottori, jonka huipputeho on 300 hevosvoimaa ja maksimivääntö 407 Nm. Urheilullinen moottori täyttää Euro6-päästövaatimukset.

Subaru WRX STI:n ulkonäöllä on juuret syvällä moottoriurheilumaailmassa. Auton keulaa koristaa tuttu kuusikulmainen jäähdytinsäleikkö sekä uudenlaiset C-kuvion muodostavat päiväajovalot. Konepellin keskellä on Subaru WRX STI:n tavaramerkiksi muodostunut moottorin välijäähdyttimen ilmanottoaukko.

Subaru WRX STI tulee myyntiin kahdella varustetasolla: STI-S ja GT. STI-S:n ulkoinen tunnusmerkki on iso takaspoileri. GT:stä spoileri puuttuu, mutta se sisältää muun muassa matkustusmukavuutta lisäävät Harman-Kardon –mediajärjestelmän navigointi- ja peruutuskameratoiminnoilla, kattoluukun ja avaimettoman käynnistysjärjestelmän.

Uudet Subaru WRX STI-S ja WRX STI GT saapuvat toukokuussa Suomeen. Autojen autoverolliset hinnat laskivat edelliseen malliin nähden 5 600 eurolla. Uudet hinnat ovat 64 967,64 euroa (STI-S) ja 69 978,80 euroa (GT).