location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Subaru VIZIV 2 Concept hybridi maailman ensi-illassa Genevessä

Subaru VIZIV 2 Concept –hybridiauto näyttää suuntaa tulevaisuuden Subaru crossover -autoille. Konseptiauton toinen sukupolvi paljastettiin Geneven autonäyttelyssä Sveitsissä.


Subaru esitteli Geneven autonäyttelyssä toisen sukupolven nelivetoisen Subaru VIZIV 2 Concept –mallin. Kyseessä on niin sanottu plug-in hybridiauto, jonka kolmea akkua voidaan ladata verkkovirralla pistorasiasta. Yksi akusto on sijoitettu etuakselille, kaksi muuta taka-akselille.


Auton moottorina on 1,6-litran bensiinikäyttöinen, turboahdettu, polttoaineen ruiskutuksella (DIT) varustettu boxermoottori, jonka jatkeena toimii portaaton Lineartronic-automaattivaihteisto. Konseptiauton ensimmäinen versio esiteltiin vuosi sitten Genevessä.


Käynnistyksen ja liikkeellelähdön yhteydessä VIZIV 2 ottaa energiansa sähkömoottoreista. Kaupunkinopeuksissa voimansiirto valitsee ajotilanteiden perusteella käytettävän sähkömoottorin tai sähkömoottorit, mikä parantaa auton polttoainetaloutta.


VIZIV 2:n boxermoottori ja nelivetoinen voimalinja ovat symmetrisesti suorassa toisiinsa nähden. Auton ajovakautta on optimoitu niin että auton taka-akselistossa sijaitsevat sähkömoottorit pyörittävät kukin erikseen omaa vetoakselia siten, että kaarteessa sisäpuolinen pyörä pyörii aina hitaammin.


VIZIV 2 Conceptin kuljettaja voi valita SI-Drive –järjestelmän avulla kulloiseenkin ajotilanteeseen parhaiten sopivan moottoriohjelman. Vaihtoehtoja on kolme; Intelligent, Sport ja Eco Cruise. Viimeksi mainitun asetuksen ollessa kytkettynä, Subaru kehittämä törmäyksiä estävä EyeSight –stereokamerajärjestelmä kontrolloi automaattisesti ajotapahtumia.


Nimi VIZIV koostuu sanoista Vision for Innovation.


Tekniikkaa:
Subaru VIZIV 2 Concept
Moottori: 1,6-litran bensiinikäyttöinen, turboahdettu, polttoaineen suoraruiskutuksella (DIT) varustettu boxermoottori.
Vaihteisto: Portaaton Sport Lineartronic.
Sähkömoottorit: Yksi etuakselilla, kaksi taka-akselilla
Akusto: Lithium-Ion
Mitat (mm): Pituus 4435, leveys 1920, korkeus 1530
Akseliväli (mm): 2730
Rengaskoko: 245/45 ZR20
Istumapaikkoja: 4