location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

uutiset

 

Uusi Subaru Outback sai täydet viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystestissä

Ensi vuoden maaliskuussa Suomeen saapuva uusi Subaru Outback sai Euro NCAP:n korkeimman mahdollisen turvallisuusluokituksen viisi tähteä. 

 

Uusi Subaru Outback vahvistaa Subarun merkittävää asemaa kolariturvallisuuden edelläkävijänä, saatuaan täydet viisi tähteä Euro NCAP:ltä. Lopputulos alleviivaa Subarun strategiaa parantaa kaikkien ajoneuvojensa turvallisuutta eri innovaatioilla, kuten törmäyksiä estävällä EyeSight –kamerajärjestelmällä, joka on uuden Outbackin vakiovaruste.

 

Subaru Outback saavutti huippupisteet kaikissa neljässä kategoriassa; aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuus-, jalankulkijaturvallisuus- ja auton turvallisuustukijärjestelmistä.

 

Euro NCAP –testiautona oli Subaru Outback 2.0 diesel, joka oli varustettu Subarun palkitulla stereokameratekniikkaan perustuvalla törmäyksiä estävällä EyeSight-järjestelmällä. Useissa puolueettomissa testeissä palkittu EyeSight käyttää hyväkseen CMOS-teräväpiirtostereokameraa ja 3D-kuvaprosessoria, joiden avulla se ennakoi liikennetilanteita, estää törmäyksiä ja peräänajoja sekä erottamalla esimerkiksi jalankulkijat, pyöräilijät ja autot toisistaan. Järjestelmä on kehitetty havaitsemaan myös kuolleissa kulmissa liikkuvat ajoneuvot sekä estämään peräänajot.

 

Uusi Subaru Outback saapuu Suomeen maaliskuussa 2015 ja auton ennakkomyynti on jo käynnistynyt. EyeSight -järjestelmällä varustetun malliston alkaen hinta bensiinimoottorilla on 41 010,02 euroa, ja diesel-moottorilla 44 733,96 euroa.