location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

ENNAKOIVA TURVALLISUUS

Ennakoiva turvallisuus

Subarun kehittämä, ennakoiva EyeSight-turvallisuusteknologia tunnistaa mahdolliset vaaratilanteet ja tukee turvallista ajamista. Stereokameralla edessä olevaa tietä tarkkaileva EyeSight-järjestelmä on yli neljännesvuosisadan aikana kertyneen osaamisen tulos.

EyeSight on ensimmäinen sarjatuotetuissa henkilöautoissa käytetty tämäntyyppinen järjestelmä.

 

 

Mahdollisten vaarojen havaitseminen tekee ajamisesta turvallisempaa. Automaattiset jarrutusjärjestelmät ovat nykyään yleisiä, mutta Subarun järjestelmä on yli 25 vuoden kehitystyön tulos. Työ alkoi vuonna 1989, ja teknologiaa on kehitetty jatkuvasti vuosien varrella. EyeSight tarjoaa kuljettajalle ylimääräisen silmäparin, joka tarkkailee edessä olevaa tietä ja huomaa, jos muut ajoneuvot, polkupyörät tai jalankulkijat voivat aiheuttaa vaaratilanteen.

Jos EyeSight-järjestelmä toteaa, että törmäys on väistämätön, se käyttää automaattisesti jarruja vahinkojen vähentämiseksi tai olosuhteiden salliessa törmäyksen välttämiseksi kokonaan.

Automaattisen jarrutuksen lisäksi Subaru on kehittänyt laajan valikoiman toimintoja, jotka hyödyntävät stereokameran ominaisuuksia. Esimerkiksi mukautuva Adaptive Cruise Control -vakionopeussäädin keventää kuljettajan työtaakkaa moottoriteillä ja kaistanpitoavustin parantaa ajoturvallisuutta auttamalla auton ohjauksessa.

Subaru EyeSight tukee auton kaikkia perustehtäviä: ajamista, kääntymistä ja pysähtymistä.

Huipputeknologia edistää ajoturvallisuutta.

Onnettomuuksien välttäminen lienee jokaisen autovalmistajan lopullinen tavoite. Siksi Subarukin on kehittänyt stereokameraansa ja -tutkaansa yli 20 vuoden ajan sekä lanseerannut edistyneitä turvallisuusteknologioita, kuten EyeSightin. Subarun jatkuvan kehityksen päämäärinä ovat ajamisen nautittavuus ja kuljettajan mielenrauha.

EyeSight - Ylimääräinen silmäpari.

 

Subaru on sitoutunut edistämään kuljettajan turvallisuutta, ja se on ollut EyeSight-järjestelmän kehityksen päätavoitteena. Törmäysten ja kolareiden välttäminen on tehokkain tapa huolehtia turvallisuudesta tien päällä. Kaksi ihmissilmien tavoin toimivaa kameraa luovat 3D-kuvan auton lähiympäristöstä. Muiden autojen ohella järjestelmä tunnistaa myös jalankulkijat ja pyöräilijät sekä määrittelee tarkasti niiden etäisyyden, muodon ja liikenopeuden. Järjestelmä avustaa kuljettajaa lukemattomissa ajotilanteissa, esimerkiksi vähentämällä törmäyksen aiheuttamia vaurioita mahdollisuuksien mukaan, estämällä kolareita, lievittämällä pitkien ajomatkojen kuormitusta tai estämällä tahattoman kiihdytyksen, jos kuljettaja painaa väärää poljinta.

 

Törmäysten välttäminen - Törmäystä edeltävä jarrutusjärjestelmä

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa uhkaavasta keulatörmäyksestä. Jos kuljettaja ei tee väistöliikkeitä, järjestelmä käyttää jarruja hidastaakseen nopeutta tai pysäyttääkseen auton kokonaan. Jos kuljettaja suorittaa väistöliikkeen, törmäystä edeltävä jarrutusjärjestelmä käyttää jarruja maksimivoimalla.

Kaasun hallinta

Jos kuljettaja valitsee epähuomiossa muun kuin peruutusvaihteen, vaikka auton edessä on este, Pre-collision Throttle Management (törmäystä edeltävä kaasuläpän hallinta) -järjestelmä antaa varoituksen, väläyttää ajovaloja ja rajoittaa moottorin tehoa. Tämä voi auttaa kuljettajaa välttämään törmäyksen tai rajoittamaan vahinkoja.
* Järjestelmän aktivoituminen riippuu auton edessä olevien esteiden muodosta ja näkyvyydestä.

Ajamisen tuki - Adaptive Cruise Control

EyeSight on mullistanut vakionopeussäätimet. Järjestelmän stereokamerat toimivat yhteistyössä moottorin, vaihteiston ja jarrujärjestelmän kanssa. Ne pitävät huolta riittävästä turvavälistä säätelemällä auton etäisyyttä edessä ajavaan ajoneuvoon. Järjestelmä lisää mukavuutta pitkillä ajomatkoilla ja jopa ruuhkien jatkuvassa pysähtelyssä.
* Adaptive Cruise Control (mukautuva vakionopeussäädin) on ajamisen tukijärjestelmä, joka helpottaa moottoriteillä ajamista. Yllä kuvailtu ominaisuus ei välttämättä toimi odotetulla tavalla tietyissä tiestä, säästä ja autosta johtuvissa olosuhteissa. Tässä järjestelmässä ei ole automaattista ajotoimintoa, joka selviytyy kaikista liikenneolosuhteista. Nopeusrajoitusten noudattaminen on kuljettajan vastuulla. Adaptive Cruise Control -vakionopeussäätimen nopeusalueet vaihtelevat maittain.

Ajelehtimisvaroitukset

Kun väsyneen kuljettajan keskittyminen herpaantuu, auto voi alkaa ajelehtia kaistalla. Jos auto alkaa ajelehtia ja sen nopeus on vähintään 60 km/h, EyeSight-järjestelmä auttaa kuljettajaa pysymään kaistalla antamalla varoitusäänen ja sytyttämällä merkkivalon. Järjestelmä myös varoittaa kuljettajaa tietyillä nopeuksilla ajettaessa, jos se havaitsee auton ajelehtivan viereiselle kaistalle.

Kaistanpitoavustin

Linjevarnare

Kaistanpitoavustin estää kuljettajaa ajautumasta huomaamattaan pois kaistalta. Stereokamera tunnistaa moottori- ja moottoriliikenneteiden kaistaviivat auton molemmilla puolilla ja estää kuljettajaa ajautumasta pois kaistalta suorittamalla avustavia ohjausliikkeitä.

Vision Assist

Subaru minimoi katvealueet ja tarjoaa erinomaisen pimeänäön edistyneen teknologian avulla. Turvallisuusominaisuuksiemme tavoite on estää onnettomuudet sekä lisätä matkustajien ajonautintoa ja mielenrauhaa.

Subaru Rear Vehicle Detection

Auton korin takaosaan asennettu ilmaisin havaitsee takaapäin lähestyvät ajoneuvot. Kuljettajaa varoitetaan lähestyvästä ajoneuvosta joko sivupeilin LED-merkkivalolla tai varoitusäänellä.

High Beam Assist

Etutuulilasiin asennettu yksilinssinen kamera tarkkailee valaistusolosuhteita auton edessä ja varmistaa hyvän sekä turvallisen näkyvyyden pimeällä vaihtamalla automaattisesti kauko- ja lähivalojen välillä.

Steering Responsive Headlights

Kurvljus

Järjestelmä säätää vasemman- ja oikeanpuoleisten etuajovalojen optisten akselien kulmaa, jotta valot valaisevat tien aina tehokkaasti. Kuljettaja havaitsee nopeasti muut ajoneuvot ja jalankulkijat, mikä parantaa pimeällä ajamisen turvallisuutta.