location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding

Symmetrinen neliveto

Takaisin XV

SYMMETRINEN NELIVETO

Ajonautinto syntyy symmetrisyydestä ja tasapainosta. Subaru on kehittänyt symmetristä AWD-nelivetojärjestelmää vuodesta 1972. Kun nelivetojärjestelmä yhdistetään lähes täydellisen symmetriseen SUBARU BOXER -moottoriin, saavutetaan maksimaalinen hyötysuhde ja erinomainen pito. Tuloksena on auton erinomainen tasapaino ja vakaus kaikissa olosuhteissa.

5- TAI 6-VAIHTEINEN MANUAALIVAIHTEISTO JA KESKITASAUSPYÖRÄSTÖ

Helppokäyttöinen 5- tai 6-vaihteinen manuaalivaihteisto toimii sujuvasti. Mäkilähtöavustin*1 pitää auton paikallaan ja auttaa lähdettäessä liikkeelle mäestä. Vaihteisto toimii erinomaisesti nelivetojärjestelmän keskitasauspyörästön ja viskolukon (Limited Slip Differential, LSD) kanssa. Jos etu- ja taka-akselilla olevien pyörien nopeus on erilainen, järjestelmä siirtää tehoa pitäville pyörille. 1,6-litraisissa malleissa on lisäksi alennusvaihteisto, joka antaa lisää suorituskykyä ääritilanteissa.

PORTAATON LINEARTRONIC JA ACTIVE TORQUE SPLIT AWD -VOIMANJAKOJÄRJESTELMÄ

Subaru XV:n portaaton Lineartronic-vaihteisto reagoi välittömästi ja jouhevasti kaasupolkimen painamiseen. Ainutlaatuinen vaihteisto parantaa polttoainetehokkuutta. Kompakti ja kevyt vaihteisto takaa nopean vasteen ja erinomaisen suorituskyvyn. 2.0i Sport -malleissa on lisäksi manuaalitila, jossa vaihteet vaihdetaan ohjauspyörässä olevilla säätimillä*3. Lisäksi Subaru XV vastaa muuttuviin ajo-olosuhteisiin säätämällä etuja takapyörien voimansiirtoa reaaliaikaisesti.

 

* Käsivaihteiset mallit. ** 2.0i 2.0i, 2.0i Sport, 2.0i Sport+