location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding

Eyesight

 

 Takaisin XV

 Subarun johtavaa Kuljettajan avustin -tekniikkaa    

 

Ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin

Toisin kuin perinteinen vakionopeudensäädin, EyeSight-järjestelmä ei ainoastaan ylläpidä kuljettajan asettamaa nopeutta. Kun järjestelmä havaitsee, että edessä on auto, ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin säätää nopeutta, etäisyyttä ja nopeuseroa tarkkailemalla, että välimatka edessä olevaan autoon pysyy asetettuna. Järjestelmä säätää moottoria, vaihteistoa ja jarruja, jotta nopeus pysyy liikennevirtaan sopivana välillä 0 km/h–180 km/h. Moottoriteille, valtateille ja vastaavan tyyppisille teille suunniteltu ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin havaitsee edellä olevan auton ja sen jarruvalot ja auttaa säilyttämään nopeuden liikennevirran mukaisena helpottaen pitkän matkan ajoa.

 

 

 

Kaistavahti/vireystilavahti            

Jos kuljettajan tarkkaavaisuus herpaantuu, ja auto on vaarassa ajautua pois kaistalta, vireystilavahti varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla merkkivalolla. Vireystilavahti aktivoituu nopeuden ollessa 60 km/h tai enemmän. Jos auto ajautuu kaistan reunaan, suuntavilkku ei ole päällä ja auto on vaarassa joutua pois kaistalta, kaistavahti varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla merkkivalolla, nopeuden ollessa 50 km/h tai enemmän.

 

 

Esteettömän lähdön valvonta            

Kun EyeSight-järjestelmä havaitsee edessä olevan esteen kuljettajan lähtiessä liikkeelle eteenpäin peruuttamisen sijaan, esteettömän lähdön valvonta varoittaa esteestä lyhyillä äänimerkeillä, vilkkuvalla merkkivalolla ja vähentää moottorin tehoa peräänajon välttämiseksi.