location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding

Vaihteistot

Takaisin Forester

Lineartronic + Active Torque Split AWD

Forester saavuttaa reagoivuudessaan ja tehokkuudessaan suorastaan innoittavan tason Lineartronicin avulla. Tämä ainutlaatuinen voimansiirto maksimoi polttoainetehokkuuden pitämällä moottorin käynnin optimaalisella kierrosalueella ja säilyttämällä voiman silloin, kun sitä tavallisesti menetettäisiin vaihteenvaihdossa. Uudet vaihteenvalitsimet pitävät ajon kevyenä, sulavana ja reagoivana siten, että tuntuma SUBARU BOXER moottoriin on tavallista suorempi. 2.0D- ja 2.0XT-malleissa Lineartronic käsittelee suurenkin väännöntuoton niin, että mekaaninen ääni on hiljainen ja ajaminen on sulavaa. Ohjelmoidut portaat vaihteistossa helpottavat varmaa voimansiirtoa kiihdytyksessä. Lineartronic on myös pituussuunnassa yhdistetty aktiivista voimanjakoa käyttävään nelivetoon, joka reagoi pito-olosuhteisiin säätämällä jatkuvasti voimanjakoa etu- ja taka-akselin kesken.

 

Vaihteenvalitsin ohjauspyörässä

Vaihteenvalitsin ohjauspyörässä*1

Ohjauspyörässä olevilla vaihteenvalitsimilla voidaan tarvittaessa valita kuhunkin ajotilanteeseen sopiva Lineartronic-automaattivaihteiston vaihdevälitys. Bensiinimoottorilla varustetussa mallissa on kuusi ja dieselmoottorilla varustetussa mallissa seitsemän nopeasti reagoivaa manuaalivaihdetta. Tuloksena on terävämpi ja urheilullisempi ajokokemus.

 

Vakionopeudensäädin 

Elektroninen vakionopeudensäädin auttaa kuljettajaa pitämään valitun nopeuden maantieajossa. Ohjauspyörässä sijaitsevissa säätimissä on nykyaikaisen tumma metallipinta.

 

SI-DRIVE*2

Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) -järjestelmällä voimansiirron reagointikykyä voidaan säätää välittömästi kulloisenkin ajotavan, tieolosuhteiden tai muiden tekijöiden mukaiseksi. Kaasuvasteen ja automaattivaihteiston toiminta voidaan asettaa nopeasti halutun ajotavan mukaan, joten sinulla on aina käytössäsi paras mahdollinen suorituskyky kaikissa tilanteissa.

 

Sport Sharp -ajotila*3

Sport Sharp -ajotila

Sport Sharp -ajotilassa moottorin koko suorituskyky käytetään välittömästi hyväksi. Tässä ajotilassa moottori reagoi heti kaasupolkimen painamiseen kiihdytettäessä. Kun käytät Sport Sharp ajotilan yhteydessä ohjauspyörässä olevia vaihteenvalitsimia, saat vielä enemmän iloa irti moottorin suorituskyvystä ja kahdeksasta vaihteesta.

 

 

Sport-ajotila

Sport-ajotila

Sport-ajotilassa moottorin suorituskyky on tasaisesti reagoiva kaikilla ajonopeuksilla. Kaasuun vastaavuus on välitön ja lineaarinen.

 

Intelligent-ajotila

Intelligent-ajotila

SI-DRIVE-järjestelmässä voi valita myös Intelligent-ajotilan, jolloin moottori tarjoaa pehmeän ja taloudellisen suorituskyvyn.

 

 

*1Vakiovarusteena Lineartronic-malleissa.
*2Vakiovarusteena malleissa: 2.0XE, 2.0XS ja 2.0XT.
*32.0XT-mallin SI DRIVE on kolmiasentoinen (Sport Sharp, Sport ja Intelligent). Muiden mallien SI DRIVE on kaksiasentoinen (Sport ja Intelligent).